Fiks din egen frossenpizza

Forbered flere porsjoner pizza en dag du har litt ekstra tid, og dropp Grandiosaen neste gang du er fysen på en kjapp middag.

Publisert Sist oppdatert

Hjemmelaget pizza er ikke like mye arbeid som mange vil ha det til. Når du først har tid og ork til å gjøre litt mer enn å plukke fra frysedisken, kan du like godt lage klart til flere framtidige pizzamåltider. Det er ikke mer arbeid å forberede deig eller tomatsaus til fem-seks pizzaer. Har du en kjøkkenmaskin er det strengt tatt minimalt arbeid med deigen uansett, annet enn å måle opp og trykke start på maskinen. Øk med en ekstra boks hermetisk tomat og én løk, så har du, i tillegg til pizzasaus, nok til andre måltider som pasta, lasagne, suppe eller gryte-middager.

Et par tips for å oppnå sprø bunn: 1. Tilsett én ss rødvinseddik mens du elter deigen. 2. Bruk en pizzastein eller varm opp stekeplatene på full styrke i ovnen i 10-15 minutter. Legg så på deigen og ha på saus og topping. Sett inn i ovnen fortsatt på full styrke. Deigen stekes i ca. 10 minutter, men se til at den er gjennomstekt før du serverer. Steketiden avhenger av hvor tykk/tynn deigen er kjevlet.

Tomatsaus:

• 2 bokser hermetisk tomat

• 1 stor løk

• 1-2 hvitløksfedd

• En god klunk olje

• En liten klype sukker

• Salt og pepper

• Krydder som f.eks timian, rosmarin og oregano (kan sløyfes)

• En liten skvett balsamicoeddik (kan sløyfes)

• En liten skvett kraft av kjøtt, kylling eller grønnsaker (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Kutt løk og hvitløk og stek på medium varme i olje ca 5 minutter til løken er blank. Tilsett krydder dersom du ønsker mot slutten av steketiden.
  2. Tilsett hermetisk tomat, sukker og eventuelt balsamicoeddik og kraft. Kok opp. La sausen putre i minimum 20 minutter slik at den får redusert seg, men gjerne lengre.
  3. Når sausen har kokt ferdig kan du kjøre den med en stavmikser dersom du ønsker en jevn og glatt base på pizzaen.
  4. Avkjøl gjerne helt før du smører sausen på bunnen, dette gjør at du lettere oppnår et sprøtt resultat. Sausen kan fint fryses ned i porsjoner. Den kan også fint anvendes som saus til pasta eller som utgangspunkt for en hjemmelaget tomatsuppe.

Slik gjør du:

  1. Bland de tørre ingrediensene sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin og start å spe på med vannet.
  2. Tilsett resten av vannet. Dersom det blir for tørt sper du på med litt mer til du er fornøyd. Spe på med mer mel dersom du synes den blir for våt. Gjerne ha litt ekstra mel i bunnen av bollen før du setter den til heving slik at den lettere slipper taket.
  3. Når du er fornøyd med utseende og konsistensen på deigen, dekk til med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle for å gjøre det tett, sett deretter til heving i romtemperatur i minimum en times tid, eventuelt over natten i kjøleskapet.

    Pizzabunn:

    • Ca. 1 kg mel

    • 1 pakke tørrgjer

    • En liten klype salt

    • En liten klype sukker

    • Ca. 6-7 dl vann

  4. Rull deigen til boller i den størrelsen du selv ønsker. Ca. 200 gram er passende mengde for en porsjonspizza. Strø litt mel på kjøkkenbenken og kjevle den ut til pizzabunner. Deigen til overs kan fryses ned i porsjoner pakket inn i plast, enten som ferdige utkjevlede bunner eller som boller.
  5. Om du ikke har plass i fryseren kan du tilsette litt olivenolje i deigen og legge den i en langpanne med havsalt og litt urter på toppen. Da har du forvandlet pizzadeigen til en deilig foccacia, perfekt som lunsj på lesesalen.
Powered by Labrador CMS