Laktoseintolerant laks

Denne laksen klarer seg utmerket godt uten fløte, rømme eller andre meieriprodukter.

Publisert Sist oppdatert

Dropp fete sauser og drøm deg tilbake til årets herlige sommer med friske og deilige smaker som både du og laksen kommer til å elske. Hvis laks ikke er din foretrukne proteintype kan du erstatte med kylling, and, kjøtt eller annen type fisk.

Du trenger:

• 1 pakke av din favoritt nudeltype
• Laksefilet (100-150 gram per pers.)
• 1 håndfull cashewnøtter
• 2 gulrøtter kuttet i staver eller bånd
• 1 agurk
• 1 avokado
• 1 mango
• 1 håndfull sesamfrø (kan sløyfes)
eller buljong


Saus

• Cirka 1 dl soyasaus
• 1 ts sesamolje
• ½-1 chili finhakket
• 1 sjalottløk finhakket (kan sløyfes)
• 1 fedd hvitløk finhakket (kan sløyfes)
• 1 ts honning
• 1 lime, både saft og skall
• Tommelstor bit revet ingefær



Slik gjør du:

  1. Kutt løk, hvitløk og chili og ha i en bolle sammen med revet ingefær og limeskall, sesamolje, soyasaus, honning og limesaft. La det stå og trekke fram til servering, gjerne i kjøleskap.

  2. Skrell agurk, del den på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt agurken i halvmåner av ønsket tykkelse.

  3. Skjær gulrøtter i staver eller i bånd ved hjelp av en ostehøvel eller en skreller. Avokado og mango skjæres i mellomstore biter.

  4. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne på middels varme i et par minutter. Sett til side.

  5. Kok nudler som anvist på pakken og sil av vannet.

  6. Tørk laksefiletene med tørkepapir og del i mellomstore terninger, krydre med salt og pepper og stek hurtig på høy varme (ta ut bitene av pannen mens de fortsatt har en rå kjerne for et saftigere resultat).

  7. Ha nudler blandet med litt av sausen over i en bolle eller et serveringsfat. Topp med avokado, gulrøtter og mango. Legg deretter på laksebitene og strø over sesamfrø, cashewnøtter og mer av sausen.

  8. Topp med fersk koriander og server.

Les også: Oppskrift på Shepherd's pie

Powered by Labrador CMS