Oppskrift: Kikertcurry

Ingen gode middagsforslag i kikkerten? Prøv denne varmende gryten sammen med hjemmelaget yoghurtbrød.

Publisert Sist oppdatert

Kikerter er svært næringsrike og inneholder blant annet jern, magnesium og fosfor. Helsegevinstene skal være store. Kikerter er både kolesterolsenkende og forebyggende for hjertesykdommer på grunn av høyt folatinnhold. I tillegg til å være bra for deg smaker det også fantastisk i krydrede salater og gryter. Kikerter gir en god metthetsfølelse og inneholder også mye mer protein og fiber enn poteter. Denne curryen gjør seg utmerket som en deilig varmende middag, uten at du kommer til å savne verken kjøtt eller poteter.

Les også: Fiks din egen frossenpizza.

OBS: Om du planlegger å bruke tørkede kikerter, framfor hermetiske, må disse bløtlegges i circka 10 timer, for så å koke i opp mot én time før de er ferdige.

Kikertcurry

Du trenger:

  • 1-2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1-2 chili
  • Ca. 3 cm ingefær
  • Ca. 400 g hermetiske kikerter
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 100-200 g bløtlagde linser (kan sløyfes)
  • Olje til steking
  • En liten klype sukker
  • Saft fra en halv sitron

  • Krydder, ca. en spisekje hver av enten hel eller malt:
  • Korianderfrø
  • Karvefrø
  • Fennikkelfrø
  • Kardemomme
  • Kanel
  • Gurkemeie
  • Spisskumin
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver
  • Nellik

Slik gjør du:

1. Kutt eller riv løk, hvitløk, paprika, ingefær, chili og gulrot.
2. Varm en tørr kasserolle og rist de hele krydderne på medium varme i ett minutt for å få fram aromaene. Mal de så opp med en krydderkvern eller i en morter. Bruker du kun malte krydder kan du hoppe over dette steget.
3. Ha olje i den varme kasserollen og tilsett først løken og stek til den er blank og myk. Tilsett så de andre grønnsakene og krydderne og stek videre i et par minutter.
4. Skyll og sil av kikertene før du har dem i kasserollen, og la de surre en liten stund.
5. Ha i hermetiske tomater og sukker. La det koke opp for så å la det putre i ca. 5 minutter.
6. Skru ned varmen til lav-medium varme og tilsett kokosmelken og eventuelt linsene. La det småputre under lokk i 5-10 minutter mens du rører om av og til. Tilsett litt vann mot slutten av koketiden om du ønsker en litt tynnere saus. Avslutt med sitronsaft rett før servering.
7. Server med yoghurtbrød, litt yoghurt og eventuelt ris.



































Yoghurtbrød

Du trenger:

  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 1,5 dl melk eller vann
  • 1/2 pakke tørrgjer
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • En klype sukker
  • En klype salt
  • Olje eller smør til steking
  • For mer smak kan du tilsette for eksempel fennikkelfrø, kuminfrø eller hvitløk under steking

Slik gjør du:

1. Sikt mel i en bolle og ha i resten av de tørre ingrediensene.
2. Tilsett yoghurt og melk/vann og elt deigen for hånd, eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin til den er smidig og glatt. Tilsett mer væske dersom deigen er for tørr, eller mer mel om den er for bløt.
3. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett til heving i minst et par timer.
4. Del deigen i biter i ønsket størrelse og trykk ut for hånd, eller kjevle de til 1-1,5 cm tykke.
5. Sett en panne på høy varme og pensle med litt olje før du legger i brødene. Stek til de blåser seg opp på den andre siden.
6. Du kan snu brødet kjapt og så steke kort på samme måte på den andre siden, eller du kan strø på krydder som kummin, fennikelfrø og hvitløk for å tilføre mer smak.
7. Du kan i tillegg pensle på litt smeltet smør på den ustekte siden og legge dem i ovnen under grillfunksjonen til de har fått en fin og gylden brunfarge.
8. Server nystekt rett fra pannen eller ovnen. Restene kan du fryse ned og kjapt vekke til live i løpet av få minutter i stekeovnen neste gang du vil ha godt tilbehør til en suppe eller en gryte.

Powered by Labrador CMS