Torsk med chorizo og ertepuré

I vinterkulden er det viktig med god kost. Selv om det anbefales at man spiser fisk hele to til tre ganger i uken er dette noe de færreste klarer.

Publisert Sist oppdatert

Likevel man med noen enkle grep gjøre fiskemiddagen til en fest. Spis deg god og mett på denne enkle og solide torskemiddagen for en billig penge. Bon appétit!

To porsjoner

Du trenger:

2 torskefileter eller annen type hvit fisk

Cirka 3 dl frosne erter

En liten bit chorizo (kan erstattes med bacon)

En klatt smør

Olje 3-4 poteter

Krydder etter eget ønske

Sitronsaft

Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del potetene i biter og legg i en ildfast form. Ha over olje, salt, pepper og krydder du selv ønsker. Sett potetene inn i ovnen på 200 grader og stek til de har fått en sprø overflate og er møre. Steketiden vil avhenge av størrelsen på potetbitene, men 20-30 minutter vil vanligvis være tilstrekkelig.

  2. Fjern skinnet på chorizoen og del i små biter. Hell litt olivenolje i pannen og stek på medium varme til bitene blir sprø. Skru deretter ned til lav varme og hold det varmt til servering.

  3. Kok opp vann i en kjele og tilsett de frosne ertene. Vent til vannet koker igjen og hell det så av. Ertene trenger kun 1-2 minutter i det varme vannet. Tilsett salt, pepper, sitronsaft og en klatt smør og mos sammen med ertene med en stavmikser til du har en glatt og fin puré. Om du ønsker en grovere konsistens kan du heller mose med en gaffel.

  4. Tørk godt av fiskefiletene og krydre med salt og pepper. Varm en panne på medium til høy varme og ha i olje, smør eller margarin. Legg filetene i med skinnsiden ned og stek i et par minutter. Snu fisken og skru ned varmen litt. Om du bruker smør eller margarin kan du øse litt over fisken med en skje etter den er blitt snudd. Hvor lenge fisken trenger å stekes er avhengig av tykkelsen på filetene, men du vil se på sidene at fargen gradvis blir hvitere. Fisken er ferdigstekt når du ser at den flaker seg fint idet du presser den lett på toppen.

  5. Legg ertepuré og poteter på et fat, før du legger på fiskestykkene. Ha den sprøstekte chorizoen og den tilhørende oljen over fisken og server.