Et leksikon for Trondheim

– Fra en student til en annen

Trondheim er en by det kan være vanskelig å holde styr på, fordi det skjer så mye hele tiden. Ved hjelp av et lite leksikon som danner navnet på byen vi bor i, håper jeg å hjelpe deg med å forstå Trondheim litt bedre.

Publisert

T for Trondheim, vår elskede by som kommer sakte, men sikkert innpå en. T for tankene som kommer når du har flyttet til en helt ny by, og for tankene som blomstrer blant andre studenter. T for telefonen som ringte da du kom inn på det studiet du ønsket. T for Tunga, som ikke bare den rosa klumpen i munnen, men et campus hvor blant annet våre fremtidige fysioterapeuter og vernepleiere holder til. T for timeplanen som må holdes styr på. T for timene som blir brukt på en lesesal i eksamensperioden. T for tirsdagsquiz på Edgar, hvor du kan blande kunnskap med øl.

R for Rema 1000, som klinger bedre enn Rema 600 som det tidligere het. R for Reitan, navnet som står på toppen av det røde bygget vi kaller Samfundet. Reitan, kapitalisten som subsidierer vår rølping hver fredag og lørdag – takk Odd. R for Rosenborg, det mestvinnende fotballaget i Norges historie, som har sin plass i enhver trønders hjerte. R for Radio revolt. R for de mange realfag man elsker å hate. R for revy, bærebjelken under UKA, som er en kulturfestival som blir arrangert annenhvert år i Trondheim, og strekker seg tilbake til 1917.

O for opptakene til verv på Samfundet. O for én eller flere «one night stands». O for å oppleve noe nytt hver dag. O for å være overtroisk, noe som kan skje hvem som helst før en eventuell eksamen. O for Ottesen, arkitekten bak Tyholttårnet som har verdens kanskje høyeste Egon-restaurant, hvor du finner den mest spektakulære utsikten over byen. O for overgangene som preger studielivet, overgangen fra sommerferie til hverdag, fra videregående til universitet eller fra å bo hjemme til å bo alene.

N for de nye planene om å samle alle campuser til sentrum. N for Nybygg, utbyggingen av Samfundet. N for NTNU – Norges teknisknaturvitenskapelige universitet – som ble dannet i 1996. N for Nidarosdomen, den storslåtte katedralen midt i Trondheim sentrum, som startet å bli bygget i 1070. N for Nidelva, elven som renner gjennom byen i full strøm, her anbefales det absolutt ikke å bade.

D for Dragvoll som er hovedcampuset for humaniora og samfunnsvitenskap, i tillegg til å både ligne på og fungere som et gigantisk drivhus. D for Dahls, den deilige ølen som blir servert hvor enn du går i Trondheim. D for drikkeviser og drikkeleker. D for drita, en tilstand du trolig kommer til å oppleve i din periode i Trondheim. D for dusken, eller Under Dusken, vår elskede avis som har blitt publisert siden 1914 (!).

H for handelshøyskolene vi har i Trondheim, både BI ved Trondheim S og NTNU handelshøyskole i Elgeseter gate, som på mange måter ser ut som en stor, rusten blikkboks. H for humaniora. H for hovedbygget på Gløshaugen, det Galtvortlignende, store og grå mursteinsbygget på toppen av Høyskoleparken. H for hjemmet du får i denne byen. H for hjemlengselen det er lov å føle på. H for havet som kan bades i. H for Havet, en kulturarena som både har morgenraves og badstuer, her er det fullt mulig å både kurere og skape fyllesjuke.

E or ensomheten enhver student vil føle på, men som vil føles litt mindre ved hjelp av nye bekjentskaper man kan få hvor enn som helst. E for Elgeseter gate 1 som er adressen til det kjære Studentersamfundet vårt. Det runde, røde bygget som i år vokser seg enda større. E for eksamensperioden som tærer på enhver, men man er i det minste sammen om det. E for en ellevill fadderuke. E for elevator, det gamle navnet til Fretex, som er én av mange fine bruktog vintagebutikker i Trondheim.

I for immatrikulering, som i Trondheim etterfølges av to ukers fyll, fordi alle vet at den beste måten å bli kjent på er i fadderukene. I for ingeniørfagene som blir klaget på, men som likevel blir tatt. I for våre fremtidige ingeniører, som blir skapt i denne byen. I for idrettsorganisasjonen NTNUI, som organiserer mange ulike idrettstilbud. I for Ibok, hvor man kan skaffe både under- og overprisede pensumbøker. I for Ila brannstasjon, hvor du kan høre på jazz hver søndag klokken 12.00.

M for Mazemap, et verktøy det er veldig lurt å få greie på. M for milkshaken på Edgar, som de elsker å lage og vi elsker å drikke. M for Møllenberg, hvor mange studenter bor, som preges av fest og fanteri. Hvis du ikke bor der selv kommer du definitivt til å være der på vors en gang. M for Midtbyen. M for de mange studiene det er å velge mellom, det er faktisk hele 679 ulike studier i Trondheim. M for de mange byggene man går seg vill i. M for de mange menneskene man blir kjent med.

LES OGSÅ:  Kulturredaksjonen gleder seg til...

Powered by Labrador CMS