Melding om røyklukt på NTNU Gløshaugen

Brannvesenet er tilstede og evakuerer lokalene.

Publisert Sist oppdatert

I en melding på twitter melder politiet i Trøndelag om røyklukt i lokalene på NTNU Gløshaugen. Politi, ambulanse og brannvesen er på stedet.

Adressa melder at brannalarmen har gått i en av høyblokkene med 14 etasjer på Gløshaugen, og at brannvesenet tror røykutviklingen stammer fra 11. etasje.

Ifølge vaktleder Roger Gjesvold ved 110-sentralen har ikke brannvesenet funnet åpne flammer, og er ferdig med å søke gjennom bygget. De har ikke funnet noen årsak til røyklukten, og forlater stedet.

Ikke brannrøyk

INGEN DRAMATIKK: Innsatsleder forteller at det er trygt å gå inn i bygget igjen.
INGEN DRAMATIKK: Innsatsleder forteller at det er trygt å gå inn i bygget igjen.

– Det er ikke noe dramatikk her.

Innsatsleder Trond Fjellseter i Trøndelag politidistrikt forteller at de fikk opplysninger om at det var røykutvikling i 10., 11., 12. og 13. etasje av bygget. Det første de gjorde var å sende inn røykdykkere for å evaluere situasjonen.

– Med opplysningene vi får fra røykdykkerne viser det seg at denne røyken ikke er noe brannrøyk, men undersøker videre hvor den kommer fra, forklarer Fjellseter.

De undersøker alle ventilasjonsanlegg, men finner ingen unormale temparaturer. Fjellseter forteller at røyken avtar etterhvert som røykdykkerne undersøker etasjene.

– Den røyken som var er borte nå, nå er det trygt å gå inn igjen, forteller Fjellseter.

UNDERSØKER: Liften sto klar utenfor bygget mens røykdykkerne undersøkte etasjene.
UNDERSØKER: Liften sto klar utenfor bygget mens røykdykkerne undersøkte etasjene.

Matlaging kan være årsak

Innsatslederen legger til at matlaging kan være en mulig årsak bak røykutviklingen.

– Det lages jo mat her da, og mat kan lages på forskjellig vis og bli godt stekt. Det er en mulighet, jeg sier ikke at det er det, men det kan være det, forklarer Fjellseter.

– Det er ihvertfall ikke noe skummelt.

Den røyken som var er borte. Det er trygt å gå inn igjen.