God stemning på budsjett – vi tester drikkeleker

Som fattig student vil man nødig bruke penger på dårlig stemning. Under Dusken har gått til anskaffelse av diverse drikkelekapper, slik at du slipper.

Publisert

Alle har vært der: Vorspielet ebber sakte ut mot et uunngåelig bunnpunkt, kleinheten har overtatt for de gode samtalene, promillen står fast og ingen koser seg. Desperat foreslår noen å leke en drikkelek. Hvilken er best å satse på? Dette er vår vurdering:

Børst

Pris: Gratisversjon, premiumversjon til 99 kr

Det er en sjelden lykke når noen kan meddele for rommet at de faktisk har premiumsversjonen av Børst. Børst er en alt i -ett drikkelekapp, som sikkert tar deg gjennom kvelden: fra vorset, ut på byen og hjem igjen til nachet på Møllenberg. Flaskeføringa er høy, og om Børst ikke hjelper deg med god stemning og en tung søndag, er det mulig det er lettøl du sitter og drikker på, for appen har i hvert fall gjort sitt. «Kategorien er» og «Hva rimer på» er sjelden det som hever vorset fra en mild 5 -er til en sterk 10 -er, men la gå.

Terningkast: 5

Picolo

Pris: Gratisversjon, premiumversjon til 49 kr i uken

På mange måter Børsts lillebror. Underkategoriene og innholdet er mye av det samme, men obs obs: Picolo er laget av en gjeng sleipinger! De første tre dagene er selvfølgelig gratis, men deretter følger et ukentlig abonnement til prisen av 49 kroner. 49 der, altså. For mang en student er fylla som en hobby å regne, men med utgifter til pils, inngang på Downtown, noen drinker i baren, nattmat og taxi hjem til Moholt spørs det om du ikke allerede har brukt nok penger på kvelden og heller burde bruke pengene dine på noe annet enn Picolo. Og ettersom få har for vane å laste ned drikkeleker før vors -start, bør du huske å avslutte abonnementet allerede dagen derpå. Med mindre du har en tredagers i vente, da. Makse der det makses kan.

Terningkast: 2

Back to back

Pris: Gratisversjon, underkategorier for 44 kr hver

Ikke la de 62 vurderingene og den gjennomsnittlige karakteren på 5 stjerner lure deg. Back to back er like lite verdt pengene som kebabrullen til Sesam. Hver «pakke» spørsmål koster utrolige 44 kroner, og dilemmaene virker mer egna for barneskoleelever enn studenter som vil drikke fra seg alt som heter ansvar. At det skal drikkes til spørsmål som «Hvem kan danse «Gangnam Style» best?» eller «Hvem ønsker å bli fengslet i Azkaban med Hermine Grang?» er bare nedrig for alle i rommet. Det er i grunnen leit, for Rygg mot rygg kan være en gøy drikkelek som utleverer de uten selvinnsikt i all sin drikkevennlige narsissisme.

Terningkast: 1

Booze

Pris: Gratisversjon, premiumversjon til 99 kr

Nå ble det mye av det samme her. Booze tilbyr akkurat samme rølp som Børst og Picolo. Dersom du allerede har spilt deg gjennom de to overnevnte appene, og enda ikke er klar for byen, er det mulig du bare bør holde deg hjemme. Man skal ikke tvinge fram god stemning.

Terningkast: 4

100 spørsmål, også kjent som Snusboksleken

Pris: Gratis

Veteranen av drikkelekene. Så lenge noen har dette eldgamle notatet og en snusboks med tomt topplokk (det kan bli stygt hvis ikke), kan det drikkes i vei. 100 spørsmål blir gjerne en nødløsning når ingen andre leker melder seg, nettopp fordi den krever såpass lite av alle involverte. De fordomsfulle får herje fritt, mens de velmenende og åpensinnede rasjonaliserer seg fram til hvert et kast. Om mulig er leken litt «utlekt», og spørsmål som «Hvem har lengst tånegler?» er kjedelig både å motta og å gi. Men samtidig er det også en anledning til å frarøve noen en forventet selvtillitsboost, som når han solariumsbrune kisen med midtskill og ektefølt tatovering på underarmen ikke får «Hvem er best i sengen?», og må late som han så en annen vei da boksen ble kastet.

Terningkast: 5

Powered by Labrador CMS