Regjeringen bidrar med 10 millioner til nybyggprosjektet

I revidert nasjonalbudsjett sikres Studentersamfundet i Trondheim millioner til nybygg.

Publisert Sist oppdatert

I et møte på Samfundet torsdag formiddag kommer det frem at regjeringen har foreslått å bidra med ti millioner kroner til nybygget på Samfundet i det reviderte nasjonalbudsjettet. Det reviderte budsjettet legges fram i sin helhet i midten av mai. I tillegg til støtten for nybygget kommer det over 11 milliarder til nytt campusprosjekt.

GLADE: Både forsknings- og høyere utdanningsministeren og Samfundetlederen var fornøyd med møte.
GLADE: Både forsknings- og høyere utdanningsministeren og Samfundetlederen var fornøyd med møte.

— Gjengen på Samfundet har gjort en imponerende innsats for å samle inn penger til et prosjekt jeg vet er utrolig viktig for alle studentene i Trondheim. Med et økende antall studenter kommer det også et behov for større arealer, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim via skjerm til Storsalen.

Samfundetleder Karen Mjør fikk gladmeldingen over telefon i går.

— Tusen takk, dette betyr vanvittig mye. Det er ikke tvil om at det er behov for mer plass, og med nybygget vil vi nå ha plass til 1500 flere studenter på daglig basis, sier Mjør.

Mjør forteller at nybygg-prosessen har tatt sin tid, men med millionene bevilget fra regjeringen har de endelig nok til å sikre byggestart i november, slik at nybygget står klart til UKA-23.

— Dette viser at vi har en regjering som tar studentvelferd på alvor, sier Mjør.

LES OGSÅ: Storsalen sa ja til Reitan

Powered by Labrador CMS