Debatt:

Immatrikuleringen blir et godt førstemøte med NTNU

Under Dusken på lederplass og Studentersamfundets leder er kritiske til at NTNU har valgt «digital immatrikulering» høsten 2022. Jeg vil forklare hvorfor årets immatrikulering vil gi et godt studentmottak.

Publisert Sist oppdatert

Først av alt: Årets immatrikulering er ikke digital. Studentenes første møte med NTNU er fysisk. Og det skal være et godt møte.

De nye studentene møter på campus. Der skal de treffe studieprogrammet sitt. De skal møte sine fremtidige studiekamerater og faddergruppen sin. De møter faglærere og eldre studenter. Og sammen med studieprogrammet sitt skal de se rektors tale og immatrikuleringsseremonien digitalt.

For å lage et godt studentmottak må man sette de nye studentene i sentrum. Da vi evaluerte immatrikuleringen i 2021, ble det vektlagt at de nye studentene fikk møte sine fremtidige studiekamerater umiddelbart, på den campusen de hører hjemme. Dette ønsket man å videreføre.

Nytt av året er at det vil være en studentdrevet livesending før oppmøte på campus, på sosiale medier. Her vises smakebiter fra studentliv, studentfrivilligheten og studentdemokratiet. Sendingen skal være en underholdende ramme om immatrikuleringen, og vi tror at den vil bidra til å gjøre møtet med NTNU enda bedre.

Et godt studentmottak handler også om å ikke gi all informasjon på en gang. Første studiedag er det veldig mye informasjon som skal gis til de nye studentene, og mange opplever at viktig informasjon drukner.

LES OGSÅ: Immatrikulering - en digital død

Derfor får studentfrivilligheten sin egen dag: torsdag 18. august. Jeg tror studentfrivilligheten vil tjene på å vise seg frem på en dag der studentene er mottakelige for informasjon, heller enn å konkurrere om oppmerksomheten med nye studievenner, ny faddergruppe, nye faglærere, ny timeplan, nye pensumbøker og ny campus.

Akre skriver at årets immatrikulering er en «måte å slippe kostnadene og de praktiske utfordringer som følger med fysiske arrangement». Budsjettet for årets immatrikulering er 650 000, som er det samme som en tradisjonell immatrikulering ville kostet. Antatt tid til planlegging og gjennomføring er lik som tidligere år.

Planleggingen av immatrikuleringen starter året før. Rammene for immatrikuleringen ble bestemt høsten 2021. Den gangen var det vanskelig å vite om vi kunne samle 9000 studenter høsten 2022. Med denne løsningen visste vi at vi kunne lage et godt studentmottak, uavhengig av pandemi.

Etter høstens immatrikulering skal vi gjøre en grundig evaluering. Da skal vi ta med oss det beste fra tidligere immatrikuleringer og bestemme hvordan vi lager et godt studentmottak også i fremtiden.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til [email protected]

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS