SPENNENDE SMAKSOPPLEVELSE: Safran og kardemomme er smaker man ikke ofte forbinder med iskrem.

Helgetur til New Delhi: Ingen klisjé å si at du får mat laget med kjærlighet

Fra 28. til 30. mars kan du oppleve Lyche litt utenom det vanlige. Det er duket for «En New Delhi Helg».

Publisert Sist oppdatert

Hvert vårsemester arrangerer kokkene på Lyche sin egen temahelg. I år går turen til New Delhi når det indiske kjøkken inntar huset. 

Temahelg-ansvarlig på Lyche, Sindre Torvik, forteller at de har jobbet med dette siden i høst. Til å begynne var det et bredt spekter med aktuelle veier temaet kunne ta, før de landet på New Dehli.

NØYE PLANLAGT: Temahelg-ansvarlig på Lyche Sindre Torvik forteller at de begynte forberedelsene allerede i høst.

– Til slutt stod det mellom gresk og indisk. Så vi hadde en avstemning som såvidt gikk i Indias favør, sier Torvik

Torvik forteller at de er ti stykker, fordelt på tre undergrupper, som kun jobber med temahelgen. I tillegg får de god hjelp fra resten av kokkene på Lyche som tar seg av den vanlige menyen.

– Folk er her frivillig så det sier litt om hvor gøy det er. Det kommer godt med når vi skal forberede 1800 retter.

LES OGSÅ: Stor Lyche når ramen står på menyen

– Laget med kjærlighet

Helgens forberedelser har resultert i mange timer tilbrakt på kjøkkenet. 

– Jeg har sovet veldig lite siste uka, for jeg har jobbet så mye her. Likevel er jeg i kjempegodt humør bare fordi jeg synes det er så gøy å holde på med, forteller Torvik.

NAM, DET BLIR NAN: En indisk matfest blir ikke komplett uten hjemmelaget naanbrød.

For å sikre gjestene den beste smaksopplevelsen, har de eksperimentert med en rekke oppskrifter. 

– Vi har prøvd oss frem og laget de samme rettene flere titalls ganger, bare for å få dem helt perfekte. 

Det har resultert i en meny med én forrett, fire hovedretter og to desserter. I tillegg serveres det selvfølgelig også naan. Blant rettene finner du både kjente retter slik som kylling tikka masala, men også noen mindre typiske innslag. Torvik trekker frem hovedretten Vindaloo.

– Den er kruttsterk. Jeg måtte faktisk ha hjelp av noen andre når jeg skulle smake til saltnivået, forteller han.

Dersom sterke retter ikke er noe for deg, kan Torskvik betrygge om at man kan få alle de andre rettene til mer overkommelige sterkhetsgrader. 

ROS TIL RISEN: Til dessert har de også forberedt en variant av den tradisjonelle rispuddingen kheer.

– I utgangspunktet serveres rettene milde, så kan man be om medium eller sterk om man ønsker det, opplyser han. 

Nå håper han at mange vil ta turen for å smake på det de engasjerte kokkene har jobbet med siden i høst. 

– Er det klisjé å si at hvis man kommer så får man mat laget med kjærlighet, sier Torvik spørrende. 

Han lover hvertfall en morsom helg med masse folk og fullt fokus på mat. 

– Så kom og spis, det blir gøy, avslutter han.

 LES OGSÅ: Ramenhelg på Lyche

Powered by Labrador CMS