BARE DELTAKERE FRA NORGE: Det blir trolig langt færre internasjonale deltakere å se under ISFiT-21 enn det har vært under tidligere festivaler.
BARE DELTAKERE FRA NORGE: Det blir trolig langt færre internasjonale deltakere å se under ISFiT-21 enn det har vært under tidligere festivaler.

Ingen deltakere fra utlandet til ISFiT-21

Bare deltakere fra Norge vil kunne delta på festivalen i februar.

Publisert Sist oppdatert

ISFiT-21 vil ikke invitere deltakere fra andre land enn Norge. Det oppgir festivalen i en pressemelding lørdag formiddag. Avgjørelsen er tatt i samråd med ISFiT-stiftelsen og de frivillige.

Den nåværende situasjonen rundt COVID-19 gjør at ISFiT ikke ønsker å legge opp til økt reisevirksomhet mellom land, og vil dermed ikke hente inn deltakere fra andre land.

Tidligere i september åpnet ISFiT for søknader fra studenter i Europa, men vil å altså kun ta i mot studenter som allerede oppholder seg i Norge.

– Dette har vært en vanskelig avgjørelse å ta både av hensyn til de frivillige, og de mange studentene verden over som nå ikke får reist til Trondheim for å delta på festivalen. Festivalen skal imidlertid gjennomføres så godt det lar seg gjøre, ut ifra de forutsetningene vi har å jobbe med, skriver festivalen i pressemeldingen.

Fredspris og dialogseminar går etter planen

Mathilde Breda Enkerud.
Mathilde Breda Enkerud.

ISFiT-president Mathilde Breda Enkerud sier i pressemeldingen at selv om situasjonen fører med seg store utfordringer, byr det også på en mulighet til å være kreative og utforme festivalen på en helt ny måte.

– Vi kan ikke forandre på omstendighetene, men vi kan likevel sørge for å lage en viktig og trygg festival for alle.

I motsetning til resten av festivalen, er det fremdeles en mulighet for at Studentenes fredspris og dialogseminaret på Røros kan gjennomføres som planlagt, ettersom disse arrangementene er mindre omfattende og dermed lettere å arrangere i tråd med smittevernsregler og reiseanbefalinger.

Digitale løsninger

Festivalen sier at de likevel vil følge situasjonen nøye og at de er forberedt på å måtte finne digitale løsninger. Det jobbes også med å nå ut til deltakere som ikke får muligheten til å reise til Trondheim i februar, noe flere deltakere etterspurte i kommentarfeltet da ISFiT begrenset festivalen til europeiske deltakere tidligere i september.

– Hittil har vi jobbet mest med hvordan deler av kulturprogrammet og debattmøtene kan gjøres digitale. Vi ser også på løsninger på hvordan de som ikke er tilstede fysisk likevel kan delta, sa nestleder i ISFiT Signe Dahl til Under Dusken den gangen.

Powered by Labrador CMS