Debatt:

ISFiT - studentfestival med en liten twist

Sier du ja til ISFiT, så sier du ja til å møte hele verden i én by.

Publisert

Hei til alle nye og gamle studenter i Trondheim! Gratulerer med bra valg av studieby! Har du hørt om ISFiT?

Nope, ISFiT er ikke et treningssenter, eller et utvekslingsprogram. ISFiT - International student festival in Trondheim - er verdens største internasjonale studentfestival som arrangeres annet hvert år her i Trondheim. Det er en arena for å møte studenter fra hele verden, og sammen diskutere og utfordre hverandre på dagsaktuelle tema. ISFiT er 10 dager fylt med konserter, debatter, foredrag og workshops. Vi får til og med dele ut Studentenes Fredspris. Alt dette arrangeres av frivillige studenter i Trondheim. Det er jo vi studenter som skal styre verden om ikke så alt for lenge, så hvorfor ikke lære oss å samarbeide nå?

Det hele startet med to tog; ett fra Paris i Vest og et fra Budapest i Øst. Togene møttes i København og dro sammen videre til Trondheim. 375 europeiske studenter skulle sammen med studentene i Trondheim i 1990 bevise at internasjonal politikk ikke lenger kun var et felt for personer i høye seter, men noe som angår oss alle i våre daglige liv. For mange av studentene var dette første møte med den andre siden av jernteppet. Tema som skulle diskuteres var “A changing Europe”, og deltakerne ble utfordret til å lytte, diskutere og jobbe med hvordan Europa skulle bli etter berlinmurens fall.

Nå faller covid-muren, og vi må begynne og åpne øynene våre igjen. Tema for neste festival er “Polarization”, og med det har vi muligheten til å utfordre ytterpunktene, samt det som splitter oss. Medieplattformer som Facebook, Twitter og Youtube har nå jobbet alt for lenge med å danne skreddersydde ekkokammer av nyheter, og sannhet handler ikke lenger om fakta, men hva som får "likes", "clicks" og store spennende overskrifter.

Å være med på ISFiT er som å møte verden i én by. Historisk sett er studenter de som først har oppdaget der endring trengs, og de som har krevd at endring skal skje. Jeg er overbevist om at studenter må være med og gjøre en forskjell. ISFiT arrangeres for å gi oss muligheten.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til [email protected]

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS