Studentfrivillige opptak i karantene

ISFiT har satt opptaket på pause inntil videre, mens opptaket til Samfundetstyret fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

ISFiT-president Mathilde Enkerud er klar i sin tale.

– Helse går over ISFiT!

Studentfestivalen, som arrangeres hvert andre år i Trondheim skulle etter planen få rundt 150 nye frivillige i disse dager, men med koronautbruddet og de gjeldende rådene fra helsemyndighetene har ISFiT satt opptaket på pause.

– Vi skulle ta opp nesten 150 personer, men fant ut at det ville bli en alt for stor logistisk utfordring å skulle gjennomføre intervjuer slik situasjonen er nå, sier Enkerud - på telefon - til Under Dusken.

Les også: NTNU fraråder reiser

Den opprinnelige søknadsfristen var søndag 15. mars, men denne er altså utsatt på ubestemt tid.

– Dette har blitt informert om i alle våre kanaler, og vi har gitt beskjed til de som allerede har søkt om at opptaket er utsatt. Ellers har vi kontinuerlige styremøter over nett og telefon og følger situasjonen dag til dag.

Enkerud kan ikke si noe om når opptaket vil åpne igjen, men sier at ISFiT-styret har jevnlige styremøter hvor de vurderer situasjonen løpende.

– Vi er fremdeles veldig innstilt på at ISFiT skal skje, men vi må ta hver dag som den kommer. Det kan være vi må være kreative og tenke nytt.

Debatt: Var ledervalget udemokratisk?

Finn alternative utløp for frivilligheten

Festivalen har satt alle fysiske møter på vent og ISFiT-presidenten forteller at de i mellomtiden prøver å ta vare på de frivillige som allerede er i organisasjonen. I tillegg sier hun at ISFiT også ser på mulighetene til å bidra til samfunnet ellers.

– Prioritet nummer en er å ta vare på de svakeste i samfunnet. Vi ser på muligheten vi som organisasjon kan bidra, selv om vi ikke kan gjøre det vi gjør til vanlig. Blant annet er det mulig å hjelpe til å handle inn for folk i risikogrupper, eller delta i tiltak som kan minske ensomhet - gjennom nett.

Husker du ISFiT19? Les mer om ISFiT her!

Styret må være klart til 17. mai

I motsetning til ISFiT, har påtroppende Samfundetleder Karen Mjør åpnet opptaket til det nye Samfundetstyret. Å vente var ikke et alternativ.

– Det sittende styret går av 17. mai, og da må det nye styret være klar til å tre inn, forteller Mjør på telefon til Under Dusken.

Hun forteller at det er litt ekstra spennende å ha opptak i disse tider. I tillegg til det nye styret, skal det også tas opp en ny debattkomité før sommeren. Ettersom dette vil være nye debattansvarliges ansvar, er det enda en grunn til å få på plass Styret før den tid.

<b>MÅ VÆRE KLART TIL 17.MAI:</b> Det påtroppende Styret ved Studentersamfundet må være klart til det sittende Styret går av på det tradisjonsrike festmøtet 17.mai.
MÅ VÆRE KLART TIL 17.MAI: Det påtroppende Styret ved Studentersamfundet må være klart til det sittende Styret går av på det tradisjonsrike festmøtet 17.mai.

Med Samfundet stengt, og råd fra myndighetene om å begrense kontakt med andre, må det også tenkes nytt for å spre informasjonen om opptaket.

– Man prøver jo å spre informasjonen i de kanalene man kan, selv om det er litt begrenset. Opptaket er lagt på Facebook og vi forsøker å spre informasjonen til de interne gjengene på Huset, forteller Mjør.

I tillegg håper hun at det kan bli sendt ut en mail til alle medlemmer om ikke alt for lenge. Om koronasituasjonen vil påvirke søkertallene, kan ikke Mjør si for sikkert så tidlig i opptaket men tror at det kan gå begge veier. Hun håper de som nå innser at de ønsker å ha noe å bruke tiden sin på og vil prøve noe nytt til neste år.

– Søk Styret!, er oppfordringen fra den påtroppende Samfundetlederen.

Les også: The Farewell - en sann historie basert på en løgn