Samfundet har hatt opptak: – Vi kjører hardt på

Søndag 28. august var fristen for å søke verv til Samfundet. Nå skal Trondheims storstue ta imot nye frivillige til en forhåpentligvis restriksjonsfri høst.

Publisert

Et nytt semester betyr nytt opptak til Studentersamfundets mange gjenger, noe som vanligvis er svært populært blant Trondheims studenter. Leder Jonas Strøm Scheie ved Studentersamfundet vet ennå ikke hvordan tallene for dette årets opptak ser ut, men er sikker på at det også i år er attraktivt å ha et verv på samfundet.

– Vi har et godt rykte og et godt arbeidsmiljø som gjør det populært å ha et verv hos oss. Det skal vi ta vare på.

Dette blir det første semesteret på lenge uten koronarestriksjoner. Mange av de som skal lære opp de nye har ikke opplevd Samfundet uten restriksjoner, men dette er ikke Scheie noe bekymret for.

– Samfundet har allerede i flere måneder vært åpent i år. I tillegg har vi hatt et stort fokus på å holde det så normalt som overhodet mulig på huset under pandemien. Vi har på den måten opprettholdt mye av kunnskapen og kulturen under korona, til tross for mindre arrangementer og færre besøkende, forklarer Scheie.

Han understreker hvor godt samarbeidet har vært på tvers av gjengene til tross for noen isolerte år.

– Jeg tror det er få av gjengene som hadde klart seg så godt alene. Selv om det ikke har vært de store festene og like mye sosialt, så har samarbeidet på tvers av gjengene likevel vært godt på digitale forumer, sier Scheie.

Og samarbeidet fortsetter: høsten ser lys ut og Samfundet har planlagt mange store og små arrangementer for alle Trondheims studenter. Kakkmaddafakka, Kamelen og Astrid S er bare noen få av mange som gjester huset høsten 2022.

– Vi kjører hardt på. Vi skal ha mange store konserter og vanlig drift. Vi satser på at det blir et veldig bra semester, avslutter Scheie.

Powered by Labrador CMS