Julemote:

Antrekk for romjul og festligheter innendørs

De siste ti årene har glitter, paljetter og velur blitt dratt ut av damers klesskap hver høytid. Det er greit det, om du vil se ut som alle andre. Er du derimot lei av å se ut som en discokule hver jul, har vi noen alternative triks på lur.

Publisert Sist oppdatert

Hals trumfer vest

Hals er kommet for å ta over for vesten. Mer praktisk er det også. Det er mye bedre å ha noe lunt rundt halsen enn at noe varmer magen. Igjen har du sjansen til å kle deg i baby-looken, på en enkel måte.

HOT

Leppestift

Leppestift har aldri vært hottere enn i dag. Gå for knallrød trut, lilla eller beige om du vil. Lipgloss har regjert det siste året, men er vi ikke litt lei av å få håret klistra til leppene nå?

Mønstrete bukser

Vi trykker bukser i alle slags mønstre, holdt tett til vårt bryst, spesielt i hundetann og dressbukser med subtile striper. Tenk moteeliteekspert, kunst - og motehistoriker Ragnhild Brochmanns bukser med sebramønster. Mer av dette, vær så snill!

Knæsj strikk

Vi er lei av de samme type fargene på hjemmestrikk: grått, kamel og beige. Når så mange av dere dødelige sjeler har blitt så gode på å strikke, hvorfor strikker dere ikke noe litt mer crazy? Vi kjeder oss, her! Knæsje farger på overkroppen er like sexy som en knæsj munn, gjør opprør!

Puffede ermer

Puffede ermer kom inn i kjolemoten i slutten av 2019, men trenden har ekspandert. Nå kan du se disse ekstravagante ermene både på skjorter, bluser og kjoler. Tenk juleklassikeren Tre nøtter til Askepott (1973) og Askepotts brudekjole. Her kan også gutter hente inspirasjon til festantrekk, ref.: prinsen i hvite strømpebukser.

NOT

Tettsittende kjoler

Tettsittende kjoler er ut, men det begrenser ikke kjolevalget. Alle andre fasonger på kjoler er inn, så det er bare å velge og vrake. Tettsittende kjole er uansett ikke et stort tap, det er tross alt ikke en god kombinasjon med flere kilo ribbe og noen desiliter akevitt innabords.

Procecco

2020 har vært jævlig nok, hvorfor da drikke prosecco? Om man absolutt skal ha noe sprudlende er det lov å spandere på seg en champagne til nyttårsaften.

Stygg julegenser

Julegensere er stygge med vilje, men i år kan vi droppe dem. Innkjøp av disse bidrar bare til den evige runddansen konsumersamfunnet har kommet til når det er drevet av kapitalistiske krefter som ønsker evig profitt uten å tenke på LIVET VIDERE PÅ JORDA!!!! + de har mye plast i seg som havner i havet.

Cruella de Vil

I det siste har «the bad guy» blitt et moteikon, noe som gjenspeiler seg i de ikoniske jakkene til Saks Pott. Ønsker du deg Cruella de Vil-looken i lange frakker med pelskrage og har 10 000 kroner til overs, er det vel bare å kjøre på. Moteredaksjonen er misunnelig og må foreløpig holde seg til vindusshopping.

LES OGSÅ: Kulturredaksjonen gir deg høstmoten!

Prikkedøden

Prikkete strømpebukser er et sikkert valg denne sesongen. Det er ikke vits å tenke på at kjolen må være dempet for å gå i en litt annerledes strømpebukse, det er bare kult å blande mønstre denne sesongen. Chanel har kommet med en ny klassisk strømpebukse i svart med prikker på, men om du er litt ekstra vågal kan du se deg rundt andre steder etter farger som rosa, blå eller grønn.

Trendalarm: Witchcore

Å kle seg som ei heks eller å oppføre seg som ei er ikke bare forbeholdt Halloween. Heksa er kommet for å bli! Å være heks er kult og noe flere folk burde teste ut. Er du nysgjerrig på hvordan du blir en kan du følge denne moteoppskriften: mørke farger, kjoler med rysjer og blonder, langt hår, et dødt blikk og lange negler. Hva venter du på? Det er bare å begynne å utøve hekseri på folk, forelesere eller presidenter du ikke liker.