En høst du kan banne på gir deg skallebank

Nok et semester i bartebyen står på trappene. Her er de feteste norske gruppene som besøker byen.

Publisert

One Hundred Euro Club

Lokal Klubb, 25. august

OH€C holder gravøl i kjelleren på Lokal. Gruppen ble unnfanget som lydregi til en bakgårdsrave i et pandemistengt Trondheim. Nå er det over. I en periode diskuterte medlemmene å transformere DJ-kollektivet til et arvbart verv.

Lik hertuger overfører makt mellom generasjoner. Bare at nepotismen legges til side og ferdighetene troner på en ensom scene.Gruppen spiller husmusikk og disko med funk og orientalske rytmer. Stort sett drasser gjengen rundt på en enorm vinylplatebag.

Som en boms på Skansen er sekken full av godsaker. Siden den spede og ulovlige begynnelsen, har gruppen stappet Lokal utallige ganger. De har også arrangert trange nisjefester på Samfundet, som «The Pit» og «Trykkoker» på Knaus.

De fire medlemmenes seilas er over for denne gang og de inviterer til et elektronikainferno Dante ville nikket anerkjennende til. Vi takker kapteinene Håkon Blom, Gudlaugur, Solreven og Hårek for tro tjeneste.

Regnvær

Skala (Studentersamfundet), 21. september

Guttegruppen fra Bodø har fått opp marsjhastigheten. Nå flyr de høyt på den nasjonale pop-himmelen. Siden 2015 har de levert lettbente, dansbare låter.

Bandet er foreløpig det eneste annonserte i nybyggets ferske konsertstue, nemlig Skala. Regnvær krysser sine spor, fra sør og hjemover.

På veien står blant annet det gjeve Parkteateret. P3 har hyllet guttene, som med sitt doble vokalsett bygger låter i 90-tallets bandarkitektur.

Veps

Storsalen, 11. oktober

Denne jentegruppen representerer et så friskt pust i musikknorge at de burde vært sponset av Listerine. Bandet har tatt store steg fra de første singlene i 2021. Uttrykket på den fantastiske debut-EPen Open the Door var rått og ærlig. 

Skiven Dedicated To, sluppet i juni, avslører et mer modent og komplekst lydbilde. Jentene bevarer det ufiltrerte og har matet en spennende dybde, fet og diger  Bandet har spilt høyt på festivaler i Norge og utenlands. 

Clash Magazine ba bransjen holde øynene åpne for disse hurtigvoksende talentene, noe Folketrygdsfondets direktør Kjetil Houg gjorde. Han inviterte Veps til årskonferansen, der bandet leverte et fyrverkeri av en konsert for «verdens verste publikum» i form av trauste bankfolk, skal vi tro Kapital.

Publikumet på Studentersamfundet forvalter ikke 365 milliarder kroner. Kanskje er nettopp det premisset som gjør vår konsert verdt inngangspengene.

Ukentlig og alltid

Søndager er jazzens dag i Trondheim. Kom deg til Ila brainnstasjon rundt lunsjtider for fantastiske talenter i hyggelige omgivelser. En date av shakespeariansk kaliber. 

Har dere det fortsatt hyggelig, emigrerer jazzen til Åpen scene på Antikvariatet rundt middagstider. 

På torsdager er det pianobar på Downtown. Hvis du synes det er grelt, kan du lytte til dyktige jazzduoer på én av byens beste vinbarer: NB6.

 LES OGSÅ:  Pom Poko - Champion

Powered by Labrador CMS