NTNU satser på fysisk eksamen

NTNU-studenter bør forberede seg på fysisk eksamen. – Sitter langt inne å gjøre eksamen digital.

Publisert

Seniorrådgiver Nina Kotte ved NTNU sier at etter et møte i går mellom NTNU og kommuneoverlegen i Trondheim, har NTNU per nå ingen planer om å gjøre noe med eksamensformatet, til tross for økende smitte i Trondheim.

– NTNU kommer ikke til å gjøre noen endringer knyttet til undervisningen, tilgang til campus eller eksamen uten pålegg fra kommunen eller helsemyndighetene, sier Kotte.

Hun forteller at NTNU er i ukentlige møter med kommunen, og at det kommer til å sitte langt inne å gjøre planlagt fysisk eksamen digital.

– Hva som skjer videre er vanskelig å spå, men per nå har ikke kommunen noen planer som påvirker NTNU eller eksamensformatet.

LES OGSÅ: NTNU ber syke studenter holde seg hjemme

Tilrettelegger for de som trenger det

Kotte forteller at NTNU har gode rutiner for å tilrettelegge undervisning og eksamen for de som har dokumert behov for dette.

– Hvis man trenger tilrettelegging på eksamen, må dette være meldt inn i forkant. Fristen er 15. september for eksamen i høstsemesteret. Hvis man blir syk under eksamen, slik at man ikke kan møte opp, gjelder andre regler enn tilrettelegging, sier hun.

Kotte forklarer videre at de som er ukomfortable med å møte opp blant store forsamlinger, men ikke har dokumentasjon fra lege, er anbefalt å snakke med studieveilederen sin og at tilrettelegging herfra vil variere fra emne til emne.

– Men de som har dokumentert behov for tilrettelegging av eksamen får det, punktum.

LES OGSÅ: Heltidsstillinger for en bedre studenthverdag

Powered by Labrador CMS