<b>MER SMITTE:</b> Nok en person har oppholdt seg på Samfundet i smitteførende fase.
MER SMITTE: Nok en person har oppholdt seg på Samfundet i smitteførende fase.

Flere smittesituasjoner ved Studentersamfundet

Vi er så strenge som det går an å bli og har gjort alle tiltak som vi ser er mulig, sier leder ved Studentersamfundet.

Publisert Sist oppdatert

Smitten blant Trondheims studenter øker, og flere av de smittede har vært innom Studentersamfundets lokaler. 370 personer ble fredag bedt om å teste seg etter at en smittet person hadde vært innom Huset lørdag 24. oktober og tirsdag 27. oktober.

I løpet av helga ble det klart at enda en person hadde vært innom Huset i smitteførende fase. Personen er frivillig ved Samfundet og var innom grønn sone onsdag 28. oktober i perioden 19.00 til 21.00. Vedkommende var også tilstede under visningen av Spring Awakening torsdag 29. oktober klokka 21.30

LES OGSÅ VÅR ANMELDELSE AV SPRING AWAKENING

Alle smitteverntiltak er blitt fulgt

Studentersamfundet har informert alle som var til stede i de aktuelle sonene i samme tidsrom som de smittede. Alle som var til stede under torsdagens visning av Spring Awakening vil bli kontaktet at smittevernkontoret angående testing. Studentersamfundet oppfordrer til frivillig karantene fram til testresultatet foreligger. Dette vil gjelde i alt 145 personer.

I e-posten til de berørte presiseres det at gjeldende smittevernregler ved Samfundet har vært fulgt og at det ikke er noen grunn til å tro at det har forekommet smitte i et stort omfang. Dette bekrefter også leder Karen Mjør ved Studentersamfundet til Under Dusken.

– Selv om det ved flere anledninger har vært bekreftet smitte på Huset, så er det ingenting som tyder på at noen så langt er blitt smittet bare ved å være gjest på Samfundet, presiserer hun.

LES OGSÅ: Smitte i en Sit-studentby

Viktig at huset holder åpent

Alle frivillige som har vært på vakt i et lokale der en smittet person har oppholdt seg blir bedt om holde seg hjemme i ti dager. Dette har skapt visse bemanningsproblemer og i helgen måtte Lyche holde stengt både fredag og lørdag. Mjør forteller at smitteutbruddene på Huset og krav til karantene gjør det vanskelig å opprettholde normal drift. Samtidig presiserer hun at det er viktig at huset fortsatt holder åpent.

– Det er en kjip situasjon vi står i. Undersøkelser viser at svært mange studenter opplever studenttilværelsen som både vanskeligere og mer krevende grunnet koronasituasjonen, samtidig som de også er mer ensomme. Da er det ekstra viktig med møteplasser der studenter kan treffes i trygge omgivelser, mener Mjør.

LES OGSÅ: En ny hverdag for sykepleierstudentene

Strenge smitteverntiltak

Mjør forteller at Samfundet gjør alt de kan for å både forhindre og begrense smitteutbrudd.

– Vi er så strenge som det går an å bli, og har gjort alle tiltak som vi ser er mulig, sier hun.

For å minimere risikoen for smitte er Samfundet delt opp i forskjellige soner. Det er også krav om å registrere seg for å sikre smittesporing, og Mjør presiserer at dette blir strengt fulgt opp. Hun legger også til at de frivillige er godt drillet i smitteverntiltak og at Samfundet har et tett samarbeid med smittevernkontoret i Trondheim.

LES OGSÅ: Fikk støtte fra Fritt ord: Skal brukes til debatter og Samfundsmøte