<b>PÅGÅENDE UTBRUDD:</b> – Smitten som ble påvist i går er knyttet til utbruddet fra Lille London, forteller kommuneoverlege Tove Røsstad.
PÅGÅENDE UTBRUDD: – Smitten som ble påvist i går er knyttet til utbruddet fra Lille London, forteller kommuneoverlege Tove Røsstad.

Ingen studenter med ukjent smittekilde

Fem studenter ved NTNU fikk torsdag påvist smitte. Flere må i karantene.

Publisert Sist oppdatert

Tolv personer i Trondheim fikk 15. oktober påvist koronasmitte, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Av de smittede er tre i 10-årene, fem i 20-årene, en i 30-årene, en i 40-årene og to i 50-årene. Ni av de 12 er smittet av kjent nærkontakt, en er smittet i utlandet, mens smittekilden for to foreløpig ikke er identifisert.

Fem av de tolv som har fått påvist smitte torsdag er NTNU-studenter. Kommunen skriver også at alle de smittede har mildt sykdomsforløp og det ble i alt utført 935 tester i går.

Kommuneoverlege Tove Røsstad forteller til Under Dusken at ingen av studentene har ukjent smittekilde.

– Noen var på forelesning mens de var smitteførende, men de var ikke nødvendigvis syke. Folk kan være smitteførende 48 timer før de får symptomer. Jeg har ikke oversikt over hvor mange studenter som loggførte seg.

Videre forteller Røsstad viktigheten med at studenter må loggføre seg under aktiviteter på campus.

– Dersom alle loggførte seg, kan vi sette en mindre gruppe i karantene. Det er uheldig dersom få loggfører seg ettersom vi da må sette flere i karantene enn nødvendig fordi vi ikke vet hvor de har sittet i forhold til den smitteførende studenten.

I går kunne kommunen bekrefte at et påbud om bruk av innsjekksystemet på campus er noe de vurderer, men at de vil se an smittesituasjonen ut denne uken.

Biologistudenter i karantene

Torsdag fikk også flere studenter melding fra Trondheim kommune at de må i karantene. Det er snakk om studenter som var til stede under en øvingstime i BI2024 - Menneskenes anatomi og fysiologi.

– Du som som får denne meldingen kan ha vært i kontakt med en person som har fått påvist covid-19, skriver Trondheim kommune i tekstmeldingen.

Øvingstimen fant sted den 13. oktober på H2 i Hovedbygget. I meldingen kommer det fram at studentene er pålagt å være i karantene etter covid-19-forskriften. De må holde seg i karantene fram til 23. oktober.

– Det betyr at du skal holde deg hjemme og unngå kontakt andre utenfor den egen husstand, skriver kommunen.

Tove Røstad sier at hun ikke kjenner til hvilke studier som er berørt, men alle studenter som er satt i karantene siste tiden har forbindelse med det pågående utbruddet.

– Smitten som ble påvist i går er knyttet til utbruddet fra Lille London, utdyper Røsstad.