STOR GLEDE: Pressesjef i UKA Frida Jerve kunne fortelle at stemningen var god i Edgar da regjeringen gjenåpnet landet.
STOR GLEDE: Pressesjef i UKA Frida Jerve kunne fortelle at stemningen var god i Edgar da regjeringen gjenåpnet landet.

Gjenåpning: UKA skal slippe flere billetter

— Folk begynte å gråte av glede.

Publisert Sist oppdatert

Under fredagens pressekonferanse annonserte regjeringen at gjenåpningen av Norge starter lørdag 25. september, klokka 16:00. Dette innebærer fjerning av meteren, antallsbegrensing på arrangementer, og krav om bordservering og innslippsstopp på serveringssteder. Pressesjef i UKA-21 Frida Jerve forteller at stemningen var enorm da beskjeden kom.

– Vi var flere samlet på Edgar som så pressekonferansen sammen og flere begynte å gråte av glede da beskjeden kom. Det er vanskelig å si at vi kunne hatt det så mye bedre nå, forteller Jerve.

Jerve forteller at UKA alltid har vært godt forberedt på ulike scenarioer, og har på et tidspunkt hatt tolv ulike scenarioer de har planlagt for. Selv om UKA alltid var klar for gjenåpning, forteller Jerve at det betyr mye å endelig få beskjeden fra regjeringen.

– Vi er utrolig glad for å være med på å åpne Norge igjen. Dette betyr mye for studentlivet, men også kulturlivet. Trondheims studenter får nå mulighet til å oppleve en vanlig UKE, og det betyr utrolig mye for oss.

Hvordan er stemningen nå på en skala fra 1-10?

– Kan jeg si 12?, ler Jerve fra seg i telefonen.

LES OGSÅ: Foreslår videoopptak av alle tradisjonelle forelesingar

Slipper flere billetter til enkelte arrangement

Når regjeringen nå fjerner antall begrensning på arrangementer, bekrefter nå Jerve at det vil bli sluppet flere billetter til noen ulike arrangementer, men at dette ikke skjer før tidligst neste uke.

– Det blir billetter til temafester, inngang på Huset og ekstra billetter til arrangementer. Vi fikk jo ikke denne beskjeden før noen andre, så vi jobber så fort vi kan. Vi håper vi får det ut i slutten av neste uke, forklarer Jerve.

En ekstraordinær uke

Etter Max Meinich ble valgt som UKE-sjef i januar 2020, har samtlige av de frivillige til UKA-21, inkludert UKE-styret, blitt valgt under pandemien. Nå er pressesjefen i ekstase for at nettopp UKA blir den store begivenheten som signaliserer slutten på pandemien.

– UKA er nå med på gjenåpningen av Norge. Det blir jo en ekstraordinær UKE, selv om det blir en vanlig UKE når man sammenligner det med tidligere utgaver, sier Jerve.

Jerve forteller at det har vært utfordrende med frivilligheten under pandemien, men at samtlige har vært tålmodige og engasjerte selv med restriksjoner.

– Det har krevd en del kreativitet fra vår side. Det har blitt et par digitale fester på Zoom og Google Meet, ler Jerve fra seg.

Powered by Labrador CMS