KOMMENTAR:

Solo-daritet eller solidaritet

Dere som hamstrer matvarer, hva faen er det dere holder på med?

Publisert Sist oppdatert

På sosiale medier sirkulerer det rundt bilder og videoklipp av tomme og tilnærmet raserte mathyller på diverse matbuikker. Det hinter om katastrofetenkning, det lukter panikk. En av de tydeligste beskjedene vi har fått av nasjonale myndigheter hele veien har vært: Ikke hamstre mat, ikke få panikk. Hva er det så det første folket gjør? Jo, vi kjøper butikkhyllene tomme.

La oss ikke glemme skjørheten som ligger i vår egen menneskelige psyke: vi er flokkdyr. Vi følger hverandres handlinger, og på samme måte som at vold avler vold, så er jeg villig til å påstå at panikk avler panikk. Ser man at det er mangel på varer vil man nesten uten tvil kjøpe mer enn det man trenger i utgangspunktet «bare for å være sikker.» Ikke gjør dette. Dette omkonstruerer virkelighetsbildet til noe det den ikke er, nemlig en alle-mot-alle-situasjon.

Lengter du hjem til mor? Ikke vurder å reise hjem fordi det kan bli kjedelig

Jeg skjønner frykten å sitte uten mat dersom man blir satt i karantene. Likevel er jeg ganske sikker på at det skal mye til før man sulter ihjel i sin egen leilighet. Til du blir satt i karantene, oppfør deg som et anstendig menneske og vis solidaritet. Hold hodet kaldt. Og skulle du bli sendt hjem i karantene? Vel, da har man trolig venner og familie som ikke er i samme situasjon og kan hjelpe deg. Det finnes ressurser der ute som kan hjelpe deg. Det er tross alt det solidaritet og medmenneskelig ansvar handler om.

Sitter du å kjeder deg på hybelen? Da er enda godt at Studio Ghibli filmene er på Netflix!