<b>NY VARIANT: </b>Både Trondheim kommune og FHI er interessert i å lære mer om det siste utbruddet i Trondheim for å undersøke hvordan koronaviruset muterer.
NY VARIANT: Både Trondheim kommune og FHI er interessert i å lære mer om det siste utbruddet i Trondheim for å undersøke hvordan koronaviruset muterer.

To nye smittetilfeller registert onsdag

Ytterligere to studenter har testet positivt koronaviruset. Begge tilfellene stammer fra en kjent smittekilde.

Publisert Sist oppdatert

Totalt fire personer fikk påvist koronaviruset i Trondheim i løpet av onsdag, det skriver Trondheim kommune i en pressemelding. Alle fire er en del av smitteklyngen rundt Lille London, og fra tidligere er alle som var på utestedet mellom 7. og 10. oktober satt i karantene, opplyser kommunen om.

To av de fire nye tilfellene er studenter ved NTNU, og tilhører henholdsvis Fakultet ved naturvitenskap og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, skriver NTNU på innsida torsdag morgen. De to har imidlertid ikke vært på campus de siste dagene og smittevernkontoret i Trodheim kommune anser det da ikke som nødvendig gjøre smittesporing eller smittevask på NTNU.

LES OGSÅ: Studentene blir hovedsaklig smittet på fritiden, ikke på campus

Mulig mutert variant

Med onsdagens tilfeller er det totalt fem NTNU studenter som har testet positivt koronaviruset denne uka. I går ble det avholdt et møte mellom NTNU, kommunen og flere studentorganisasjoner i Trondheim. Der kunne kommuneoverlege Tove Røsstad fortelle at kommunen har kontroll, men at viruset som sprer seg i Trondheim nå sprer seg lettere enn hva man har sett tidligere.

– Den siste smitteklyngen sprer seg lettere enn vi har sett tidligere, men vi har kontroll. Vi ber mange sette seg i karantene eller teste seg, men det er for å se om det er noe skjult smitte vi ikke har fått med oss, fortalte Røsstad på møtet.

FHI vil nå studere utbruddet på Lille London nærmere for undersøke hvordan koronaviruset muterer, ifølge Nidaros.