<b>NYE TILTAK: </b>Statsministeren kunne i går melde om nye koronatiltak.
NYE TILTAK: Statsministeren kunne i går melde om nye koronatiltak.

Tre nye smittede i Trondheim

Én av dem er student ved NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 26. oktober ble det påvist covid-19 hos tre personer i trondheim. Én person i tenårene, én i 60-årene og én i 20-årene. For personen i 60-årene er smittekilden foreløpig uavklart. Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Alle tre skal ha mildt sykdomsforløp, og 1133 har testet seg siste døgn.

Én av de smittede skal være student ved NTNU, skriver NTNU i en melding på Innsida. Personen har ikke vært på campus mens hen kan ha vært smitteførende. Den smittede studenten tilhører Fakultet for medisin og helse (MH).

LES OGSÅ: Ett nytt smittetilfelle på Dragvoll

Nye koronatiltak

I pressekonferansen mandag ettermiddag framsatte regjeringen nye restriksjoner når det kommer til sosial omgang. De nasjonale tiltakene skal vare til starten av desember. På konferansen anbefales følgende tiltak:

  • I private hjem og fritidsboliger anbefales det nå å ikke ha mer enn fem gjester som er fra samme husstand. Videre anbefales det å redusere antall mennesker man møter hver uke, slik at summen av mennesker man er sammen med er mindre.
  • På private sammenkomster på offentlige steder anbefaler regjeringen å redusere maks antall gjester fra 200 til 50.
  • Til slutt anbefales det at arbeidstakere fra utlandet som kommer til Norge må teste negativt hver tredje dag, og arbeidstakere som kommer fra røde land må være i karantene i ti dager.

LES MER OM DE NYE KORONATILTAKENE HER: Regjeringens nye koronatiltak