ISFiT gjør sitt første kulturslipp

Dragartisten Latrice Royale vil gjeste Storsalen 11. februar.

Publisert Sist oppdatert

ISFiT har annonsert første del av sitt kulturprogram. Dragartisten Latrice Royale er kjent fra tv-serien Rupaul's Drag Race og ble kåret til Drag Race Miss Congeniality 2012. Royale vil framføre sitt show Here’s to life, bestående av musikk, sang og historiefortelling.

– ISFiT 2017 ønsker å gi varige verktøy mot diskriminering, og dette vitnesbyrdet gir oss verktøy. Ikke nok med det, dette er et forrykende show med live sang og musikk! «Man er ikke født kvinne, man blir kvinne,» sa Simone de Beauvoir. Artisten viser oss at dette er sant, sier scenekunstsjef i ISFiT, Thea Harnes André i pressemelding.

Mer bevisst på tema

Under forrige ISFiT-festival ble det rettet kritikk mot at kulturprogrammet ikke var relevant for festivalens tema. Denne gang har det vært bevissthet på å ha et kulturprogram som kan bidra i ISFiTs arbeid.

Les også: Verden er større enn ISFiT

– Alle innenfor ISFiTs kulturseksjon har vært veldig bevisste på at vi skal ha et program som handler om diskriminering. Her har vi muligheten til å sette kjønn og identitet på dagsorden. I tillegg vil vi vise at kunst og kultur kan formidle minst like bra som et foredrag, forklarer Harnes André.

I tillegg påpeker hun at Latrice Royale, som er både svart, homofil, fra fattige kår og tidligere straffedømt representer mange ulike grupper utsatt for diskriminering.

– I tillegg er artisten internasjonalt kjent, noe som er bra for vårt publikum som kommer til å bestå av mange internasjonale deltakere, sier hun.

Harnes André lover også flere spennende og varierte slipp i framtiden.

Powered by Labrador CMS