ISFiT vil lage nakenkunst i Storsalen

Under årets internasjonale studentfestival ønsker kunstneren Mia Habib å fylle scenen med nakne mennesker fra alle deler av samfunnet.

Publisert Sist oppdatert

I år har danser, performer og koreograf Mia Habib blitt booket til ISFiT. Arbeidet hennes fokuserer på å sette kropp, identitet og samfunn i perspektiv, og i år skal hun lage nakenkunst i Storsalen.

– Det blir et unikt og særegent uttrykk. Så vidt jeg vet har det aldri før vært en slik oppsetning i storsalen, sier pressesjef Tore Sandnes Becker i ISFiT.

Silje Skjolden og pressesjef Tore Becker i ISFiT.
Silje Skjolden og pressesjef Tore Becker i ISFiT.

Les også: Kulturprogrammet for ISFiT er klart

Protestpoesi

Oppsetningen All - a physical poem of protest er ifølge kunstnerens hjemmeside «en samling av 30 eller flere mennesker som undersøker menneskemassen og dens kraft gjennom å gå og løpe i sirkler». ISFiT skriver i en pressemelding at oppsetningen passer godt til årets tema migrasjon, da det kan oversettes til «Alle - et stykke protestpoesi».

– Man beveger seg som en større masse. Selv om man er mange individer, er man én, forklarer Becker.

Silje Skjolden, som booker scenekunst til ISFiT, mener Habibs koreografier gjør seg godt til temaet migrasjon fordi det viser mangfoldet av mennesker.

– Det er en protest mot alle problemene i samfunnet, legger hun til.

Tidligere har Habibs A song to… blitt framført i Olavshallen, der hun utforsket de fysiske kreftene som settes i gang når mange sårbare menneskekropper samles til en sterk masse.

– Ingen av forestillingene av denne typen blir helt like fordi det er andre mennesker og lokasjoner. De har aldri hatt det i en sal som Storsalen, så det blir spennende, sier Skjolden.

Debatt: – Det jeg savner her er informasjon! Hvorfor skal det være så jævlig knotete å få vite når bussene kommer?

Søker flere frivillige

Til årets oppsetning i Storsalen søker Habib trøndere og ikke-trøndere over 18 år fra alle sosiale sjikt. Tidligere har både profesjonelle dansere, skuespillere, immigranter, hjemløse og uerfarne deltatt i lignende oppsetninger.

– Dette er en unik mulighet til å gjøre noe utenfor komfortsonen. Det skal være trygt å være naken og man blir kjent med både de profesjonelle og alle de andre frivillige, sier Skjolden.

Hittil har deltakere fra tidligere oppsetninger blitt kontaktet og sagt ja til å bli med på nytt, men Habib trenger fremdeles flere. De frivillige vil få tre øvingsdager til å bli kjent med hverandre – 8., 9. og 10. februar – før teppet går opp 11. februar.

Becker understreker at det skal være en god og lun atmosfære på settet, og at dette er en «en gang i livet»- mulighet.

– Dette er et annerledes kunstuttrykk. Kunst og kultur kan uttrykkes på mange måter, og dette er en der vi bruker kroppen som virkemiddel, sier han.

ISFiT skriver i sin pressemelding at ved interesse kan Mia Habib kontaktes på mail ([email protected]) for å få mer informasjon eller delta.