Fra veldedighetskonserten under UKA -15.
Fra veldedighetskonserten under UKA -15.

Konsert for en bedre verden

I kveld går UKAs veldedighetskonsert av stabelen. Hele overskuddet går til Unicef og årets TV-aksjon.

Publisert Sist oppdatert

UKA har som mål å være mer enn bare fest, fyll og moro. Siden 2009 har festivalen også arrangert veldedighetskonserter til inntekt for veldedige formål.

– På Studentersamfundet er det en haug av talentfulle musikere og Huset besitter store musikalske ressurser. Vi synes det er morsomt å kunne gi og vise frem noe av dette, spesielt når formålet er såpass viktig, sier Leder Simon Jarl Brasøy for husunderholdning under UKA.

En klassisk musikkaften

Studentersamfundets symfoniorkester vil sammen med Øyvind Gimse stå for det musikalske programmet bestående av klassisk musikk. Gimse, som er en profilert cellosolist med bred erfaring, vil også ha egne solonumre. I tillegg til det musikalske vil det også bli holdt appeller og gitt informasjon om årets tv-kampanje.

Konserten vil finne sted på kveldstid i Vår Frues Kirke.

– Dette er veldig fine og stemningsfulle omgivelser for et slikt arrangement. Vi satser på å trekke folk fra hele byen, selv om det så klart er ønskelig med mange studenter også, forteller Brasøy.

Til inntekt for barns skolegang i konfliktområder

Minsteprisen for å komme på konserten er 50 kroner. Utover dette er billettprisen valgfri, og man oppfordres til å betale det man selv føler for. Hele overskuddet vil gå uavkortet til tv-aksjonen.

– Vi har totalt plass til 400 gjester, men det er fortsatt ledige plasser, sier Brasøy.

Han utdyper at folk folk burde komme på konserten dersom de har lyst til å oppleve en konsert skapt for å gi og glede.

Årets tv-aksjon gikk til Unicefs arbeid for barns rett til utdanning i krigsrammede områder. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang, og TV-aksjonen innsamling vil gå til Unicefs utdanningsprosjekter i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sudan.