TRAKK MANGE: Den svenske whiskyautoriteten Anders Gjørling holdt kurs i Strossa, som var fylt til randen av nysgjerrige deltakere.

5 på flaska

Strossa var fullstappet av nysgjerrige whiskydrikkere i går. Men falt det i smak hos kursdeltakerne?

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag denne uken var det duket for whisky med stil på Samfundet. Den svenske whiskyautoriteten Anders Gjørling hadde ansvar for å lede et fullstappet Strossa gjennom skotsk whiskys lunefulle natur. Det ble en reise fra høylandets milde Dalwhinnie, til de skotske øyers salte og kraftige Lagavulin. Falt det i smak hos kursdeltakerne?

Andre Keul, 24 år, energi og miljø, 5. klasse

– Hvorfor ville du gå på whiskykurs?

– Jeg ville lære mer om whisky, og kunne kjenne forskjell på ulike whiskysortene. Jeg visste ikke så mye om whisky fra før.

– Svarte det til forventningene?

– Ja. Fikk smake på alt fra mild til hard. Jeg fikk smake på mye god whisky, og det er det viktigste.


Evelyn Livermore, 22 år, elektronikk, 3. klasse

– Hvorfor ville du gå på whiskykurs?

– Har bare smakt det før og ville lære meg å drikke whisky fordi kjæresten min gjør det. Han skal på tangokurs på lørdag.

– Svarte det til forventningene?

– Ja. Han snakket fort, men vi fikk smake mye god whisky. Fra de snille, tørre til de sterke.


Mattis Daae, 31 år, leder for «Trondheims Forening af Whisky- og ølnydende Studenter»

– Hvorfor ville du gå på whiskykurs?

– Jeg hadde lyst til å smake «six classic malts», og få et ordentlig foredrag om det. Jeg ville se om proffene ser hvorfor jeg smaker det jeg gjør.

– Svarte det til forventningene ?

– Ja, det var veldig bra, Man merker jo at han har kommersielle tilknytninger, men jeg synes ikke det gjorde noe.

Leif Olav Jøsang, 32 år, forsker ved Institutt for materialteknologi

– Hvorfor ville du gå på whiskykurs?

– Er av hobby whiskynerd, og sitter i styret i Norsk Maltwhiskylag, så dette var noe av det første jeg bestilte billett til.

– Svarte det til forventningene?
– Ja. Vi fikk de whiskyene jeg forventet å få, pluss en overraskelse i Singleton (en smaksprøvene journ. anm.). Foredraget var jo underholdene og betydelig mindre «finn på et tall» enn det jeg har vært med på tidligere. Jeg tror likevel han bommet kraftig på hvor mye alkohol som fordamper fra whiskyen hvert år den lagres.

Nora Helen Lund, 20 år, marinteknikk 2. klasse

– Hvorfor ville du gå på whiskykurs?

– Jeg begynte å like whisky for et halvt år siden, og hadde lyst til å lære mer og smake på ulike typer.

– Svarte det til forventningene?

– Ja, det gjorde det. Jeg lærte mye interresant om destillering og hvordan whiskysystemet er bygget opp.

Powered by Labrador CMS