Hoist_blæst_oda
Hoist_blæst_oda

Aggressiv metall og sarte ballader

Med forlokkende toner inviterer Hoist! oss inn i sitt eventyrlige univers der kontrastene dominerer.

Publisert Sist oppdatert

Hoist! – Blæst – 8. februar 2013

Hoist! (ja, med “!”) er et band med musikere fra både Trondheim og Oslo, noen blant annet fra jazzlinja på NTNU. Nylig var de i Frankrike for å spille inn låter til sitt nye album Ami Noir, som ble sluppet 4. februar. Skiveslippen ble fulgt opp med releasefest først i Oslo og deretter på Blæst her i Trondheim.

Bandet består av de to vokalistene, Stian Leknes og Marita Røstad, og fem andre musikere. Blant instrumentene på scenen denne kvelden var gitar, piano, tuba, kontrabass, trommer og en imponerende mengde andre perkusjonsinstrumenter. Sammen er de med på å gi et variert lydbilde og god stemning, både på scenen og blant publikum.

Det hele starter med en rolig ballade. Leknes’ grove røst får hele rommet til å virke som fortryllet. Røstad står for vakkert pianospill, men etterhvert overtar hun, med sin vakre, klare stemme, rollen som vokalist. De to vokalene er skarpe motsetninger, og gjør det hele enda mer mystisk. Brått går den sarte balladen over til mer aggressiv metall, og med ett brytes forhekselsen. Det er som om energien til de på scenen sakte, men sikkert, sprer seg utover menneskemengden. Her kommer også resten av bandmedlemmene inn for fullt. Tilstedeværelsen til bandet og dynamikken dem i mellom imponerer.

Sjangergrenser virker ikke å være noen begrensning for Hoist!. Blant det vi fikk høre i løpet av kvelden var kraftfulle metallsanger, aggressiv blues og vakre ballader. Også her står kontrastene sterkt. “Unchained” var kveldes høydepunkt hvor de store forskjellene i vokalene virkelig var med på å fremheve unikheten til de begge. De to stemmene utfyller hverandre bra, og sørger for at balansen opprettholdes i lydbildet.

Hoist! er rett og slett noe utenom det vanlige med sine tøffe motsetninger og unike stil.