UKA-05 med klassisk åpning

Åpningskonsert i pomp og prakt. UKA er i origo.

Publisert Sist oppdatert

UKA-05 er i gang etter en åpningskonsert i teltet i Dødens Dal som sto i den klassiske musikkens tegn. Et til tider entusiastisk publikum ble møtt av utdrag fra kjente stykker som «Carmina Burana», «Prince Igor» og «Ringenes Herre». Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening (TKS) og Trondhjems Studentersangforening (TSS) hadde forent sine stemmer med Studentersamfundets Symfoniorkester. Overkant av 250 personer ble holdt i tøylene av dirigentene Gavin David Lee og Bodil Lunde Rørtveit.

De mange oppmøtte kunne også høre solistene Tone Kummervold og Andreas Oldervik synge sanger fra «Carmen» og «Czardasfyrstinnen».

Midtveis i programmet kunne en tydelig fornøyd UKEsjef, Håkon Kirkeby, i sin tale endelig proklamere at UKA-05 var i gang. Kveldens konferansierer, Morten Fiskvik og Endre Skogrand geiledet publikummet trygt igjennom hele programmet og fungerte som en rød tråd.

Etter konserten ble Trondheimsnatta lyst opp av et fyrverkeri der det ikke var spart på kronene. Kanskje det var konsertbudsjettet som gikk opp i røyk?

UKE-navnet avslørt

En times tid etter at konserten i Dødens Dal var avsluttet, begynte folk å stille opp foran det runde røde huset i Elgesetergate 1. En av åpningsdagens største begivenheter er avdukingen av UKE-navnet som etter sigende skal være et ord bestående av tre stavelser og ha tre betydninger. Et par minutter forsinket kunne spente tilskuere se at ordet «ORIGO» sakte, men sikkert ble avduket.

Så nå er det bare å begynne å tenke på ordets ulike betydninger.

Powered by Labrador CMS