<b>VANDRING:</b> Veitevandring er et av arrangementene kulturnatt tilbyr, og en god mulighet til å bli bedre kjent med byens arkitektoniske historie.
VANDRING: Veitevandring er et av arrangementene kulturnatt tilbyr, og en god mulighet til å bli bedre kjent med byens arkitektoniske historie.

Dette bør du få med deg på kulturnatt

Førstkommende fredag er det kulturnatt i Trondheim. Det blir mange større og mindre arrangementer rundt om i byen.

Publisert Sist oppdatert

For åttende gang blir det arrangert kulturnatt i Trondheim. Under Dusken gir deg her våre anbefalinger for arrangementene du bør få med deg på fredag. Resten av programmet kan du finne her.

På grunn av smittevern er det færre plasser enn normalt og på de fleste arrangementene må man melde seg på i forkant.

Veitevandring

Veitene, de små sidegatene man kan finne rundt om i midtbyen, stammer fra middelalderen. Her har man bevart mye av den gamle trehusbebyggelsen som bidrar til å gjøre Trondheim så fargerik. Bli med på en historisk og arkitektonisk vandring og oppdag hvilke perler som gjemmer seg rundt om i Trondheim by. Her får du en unik mulighet til å bli kjent med byen man bor i og litt av dens bevarte historie. Grunnet smittevern må man ha billett

Omvisning hver hele time fra kl. 16 til 19.
Oppmøte ved Café Le Frère.
Kostnad: gratis.

Omvisning på Britannia Hotell

Hotell Britannia, kjent som Trondheims dyreste og mest eksklusive hotell åpner dørene for bermen for en kveld. Her finner du overdådighet du nok aldri kommer til å ha råd til. Nå har du mulighet til å stige inn i det ellers så eksklusive Britannia og se hvordan de rike lever. Kom for å se den overdrevne og nesten vulgære luksusen, og gå igjen når du innser at drinkene i baren er langt over ditt ukesbudsjett.

Omvisning kl. 16, 18 og 20.
Kostnad: gratis.

Lytt – Musikk i Planetariet på Vitensenteret

Vitenmuseet har en kinosal kalt Planetariet der skjermen dekker hele det kuperte taket. Nå inviterer de til korte lytteopplevelser, der man kan kose seg med de første 15 minuttene av kjente album. Blant de utvalgte finner vi blant annet Pink Floyd, David Bowie og Joni Mitchell. Setene kan lenes tilbake til liggende stilling, så her er det bare å lukke øynene i kinomørket og ta en liten pause med god musikk.

10 over hver hele time fra 19.10 til 23.10.
Kostnad: gratis.

Sci-fi og fantasy i moten

Hvordan trodde man at vi kom til å kle oss i 2020? Og hvordan kommer kleskulturen til å endre seg i framtida? På Nordenfjeldske kunstindustrimuseum kan man se en utstilling som viser kleskulturelle framtidsvisjoner, både i film og motehistorie. Vi håper dette blir en utstilling for sci-fi-nerden som elsker å fordype seg i detaljene.

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.
Åpent fra 15.00 til 23.00, book gjerne inngangsbillett på forhånd.
Kostnad: gratis.

Sløtface slumber tour på Samfundet

Teknisk sett ikke en del av kulturnatt sitt program, men denne konserten bør man også få med seg på fredag. Rockebandet Sløtface vant spellemannsprisen i rock for albumet Try not to freak out i 2018. Nå er de ute med nytt album, Sorry for the late reply, og tilhørende koronavennlig turne. Ikke bare er det spennende å få med seg en av de få konsertene som Samfundet så langt tilbyr denne koronapåvirka høsten, Sløtface er også et helt perfekt band å nyte en mørk og våt høstkveld.

Konserten starter kl. 21 i Storsalen.
Kostnad: 250 kr for medlemmer.