<b>POLITIHENDVENDELSER: </b>Først nektet enkeltpersoner å fortalte lokalet, senere ble det sendt en bekymringsmelding til politiet med tanke på smittevern.
POLITIHENDVENDELSER: Først nektet enkeltpersoner å fortalte lokalet, senere ble det sendt en bekymringsmelding til politiet med tanke på smittevern.

Linjeforening etter at arrangement fikk reaksjoner:
- Synd hvis enkeltpersoner ødelegger for andre

Politiet ble kontaktet to ganger i løpet av kvelden i forbindelse med et linjeforeningsarrangement på Thon Hotel Prinsen.

Publisert Sist oppdatert

Adressa meldte torsdag 17.09 at politiet ble kontaktet klokka 21:55 tirsdag kveld av Thon Hotel Prinsen fordi det var uro og bråk fra enkelte deltakere på et arrangement ved hotellet. Utrykningen ble stanset kort tid etter, da politiet fikk melding om at vedkommende hadde forlatt lokalet.

Leder for linjeforeningen Hybrida, Øyvind Myrset Syversen bekrefter overfor Under Dusken at de hadde et arrangement på Thon Hotel Prinsen tirsdag kveld.

– Vi hadde et arrangement på Prinsen og hadde godt samarbeid underveis med dem. Alle smittevernregler ble overholdt, og de ansatte på hotellet gjorde kontinuerlige vurderinger på om noen måtte forlate lokalet for at dette skulle være mulig. Arrangementet sluttet ved midnatt og vi oppfordret alle til å forlate området og holde god avstand.

Hotelldirektør Rune Sagen bekrefter også arrangementet overfor Adressa. Det skal ha vært et middagsarrangement som skulle vare til midnatt.

– Vi er et hotell, ikke en nattklubb. VI skal servere mat og ikke fest. Når folk ikke overholder reglene og krangler på det, så har vi ikke annet valg. Vi må bortvise dem, sier han.

Sagen forteller at det var noen få som ikke overholdt reglene.

– Vi måtte kaste dem ut. De nektet å godta det og det ble dessverre en diskusjon i døråpningen, sier han.

LES OGSÅ: Kjenner du noen som mistet 150 kroner på vei til Gløshaugen torsdag?

Mottok senere bekymringsmelding angående smittevern

En mann i 50-årene som Adressa har vært i kontakt med, forteller at han hadde sett flere ungdommer komme ut fra hotellet senere på kvelden, rundt midnatt. Flere av disse skal ifølge han ha vært uforsvarlig fulle og skal ikke ha fulgt smittevernreglene.

Mannen kunne videre fortelle at han hadde vært vitne til offentlig urinering — det er imidlertid ikke klart om dette hadde noen sammenheng med linjeforeningsarrangementet. Han sier at det må ha vært minst 60 deltakere til stede og at de samlet seg i klynger.

To timer etter arrangementet var avsluttet mottok politiet en bekymringsmelding angående smittevern, ifølge Adressa.

– Hvordan situasjonen var etter arrangementet, som ble avsluttet ved midnatt, er vanskelig for meg å uttale meg om, forteller Syversen til Under Dusken.

Han presiserer at de har oppfordret sine deltakere til å følge alle smittevernregler.

– Om det har oppstått klynger utenfor lokalet i ettertid av arrangementet er dette noe vi beklager. Vi har forsøkt å ta så gode forholdsregler som mulig.

Syversen forteller også at de i etterkant har vært i kontakt med hotellet.

– Etter arrangementet snakket vi med den ansvarlige hos Thon Hotell Prinsen og de var fornøyde med oss, men samtidig er det synd hvis enkeltpersoner ødelegger for andre ved å ikke følge retningslinjene.