Ramenhelg på Lyche
På kjøkkenet kriger Lychekokkene for harde livet for å få alt ferdig til Ramenhelg.
Matspalten var så heldig å få servert ramen fra Lyche onsdagskveld. Da ble det på med både hvit skjorte, svarte hatter og strikk i håret, og rett inn på kjøkkenet for å observere fart og spenning. På kjøkkenet var det høyt tempo, og oppgavene var nøye fordelt.
Simen Iversen er souschef på Lyche-kjøkkenet dette semesteret, og har ansvar for menyen neste semester. Det var Iversen som lagde maten vi ble servert, og som i tillegg viste oss rundt på kjøkkenet.
– Kjøkkenet er litt delt opp, sier Iversen.
Vi fikk beskjed om at det var ulik mat som ble laget på Lyche-kjøkkenet, og at vi skulle forholde oss til den ene siden. Kjøkkenet var fordelt mellom stasjoner for ramen og burgere, hvilket tilsynelatende fungerte knirkefritt.
Selv om det er Ramenhelg som står for tur, har ikke den vanlige menyen blitt satt på pause. Parallelt med nudellaging går kjøkkenet sin vante gang.
Gigagryte med superkraft
Den største kjelen vi har sett i våre liv ble observert på Lyche-kjøkkenet. For øyeblikket ble kjelen brukt til å avkjøle egg, men tidligere hadde den blitt brukt til å lage kraften som skal bli brukt til ramen. Iversen forteller om hvor mye av de tre sortene kraft som blir laget i hver omgang:
– Vi lager 80 liter av hver type kraft, forklarer han.
Det er kyllingkraft, svinekraft og grønnsakskraft som blir laget, så det er ingenting som stopper en vegetarianer fra å spise ramen til helgen. I tillegg er det mulig å få den fullstendig vegansk om man velger å droppe egget.
I utgangspunktet skulle kjøkkenet få hjelp til å lage nudlene, men da leverandøren kansellerte i siste øyeblikk, måtte de finne en løsning på kort tid. Heldigvis stilte matentusiaster fra kjøkkenet opp med pastamaskiner slik at de kunne lage nudler på egen hånd.
Det ble dermed lagt inn mer arbeid enn det som var planlagt for kjøkkenet, men det lønte seg nok virkelig, for gjestene virket svært fornøyde da siste rest av Ramen var slikket fra skålen.
LES OGSÅ: – Jeg opplever ikke begrensinger på ytringsfriheta mi, men kanskje jeg er naiv