Dette er NTNUs nye mastergradsring

– Ser ut som noe som kunne vært i Ringenes Herre.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag annonserte NTNU i en melding på Innsida at «Ringvirkninger» blir universitetets nye mastergradsring. Ringen er designet av Ragne Stauri. Det sto mellom «Ringvirkninger» og «Möbius bånd», designet av Mads Fikkan, da juryen bestemte seg. En felles ring for alle med mastergrad fra NTNU har vært har vært planlagt siden 2019.

Bidraget skulle favne alle mastergradsstudier, passe for alle kjønn, produseres innenfor utsalgspris på 6000 kroner, og inngå sammen med de to andre NTNU-ringene.

RINGVIRKNINGER: NTNUs logo designet som en dråpe som treffer vann i vinnerringen.

I meldingen forklarer Ragne Stauri, som er utdannet lege ved NTNU, hva motivet for ringen er:

– Motivet dråpen som treffer vann der ringene spres utover i vannet skal symbolisere at en utdanning ved NTNU har en videre effekt i livet. Forhåpentligvis har man hatt en studietid som på ulike vis vil prege mange aspekter av livet.

Juryen begrunner valget med at bidraget har et svært godt konsept og er en av de sterkeste historiefortellerne.

– Bruk av NTNU logoens kule som dråpe og ringvirkninger av kunnskap, omfatter og ivaretar alle mastergradsstudier på en god måte, heter det i meldingen.

Juryen begrunner videre at både konsept og design skiller seg ut og har elementer av nytenkning som bidrar til at ringen kan befeste seg som en sterk symbolbærer for mastergradsstudier ved NTNU.

Videre i melding heter det at det vil utlyses en konkurranse på produksjonen av den nye mastergradsringen. Ringen blir lagt ut for salg når denne prosessen er ferdig.

Fem på campus

Under Dusken tok turen til Gløshaugen for å høre om hva studentene tenkte om den nye mastergradsringen.

Emma Meyer Larson (20 år) og Jesper Hals Haugland (23 år)

Bygg og miljøteknikk

PRIORITERER TRADISJON: Emma og Jesper fortrekker NTH-ringen.

– Den ser jo fin ut den da. Jeg vet ikke om jeg ville kjøpt den selv, men er litt usikker på NTH ringen også. Samtidig ville det jo være en fin ting å kjøpe for å minnes studietiden, sier Jesper

Emma vil derimot prioritere den tradisjonsrike NTH-ringen:

– Nei, NTH-ringen skal jeg ha. Begge foreldrene mine og morfar har ringen, så jeg hadde betalt en del for den, men tror jeg ville gitt mindre for mastergradsringen til NTNU hvis jeg i det hele tatt skulle kjøpt den.

Jonas Grytdal (24 år), Martin Molsvor (24 år) og Sofia Villarroel Solvang (24 år)

Elektronisk systemdesign og innovasjon

UTSEENDE: Trioen Jonas, Martin og Sofia har delte meninger om hvor viktig det er at ringen ser bra ut.

– Den var kul den da, og har en kul mening bak det, men det er vel en ring som ligger mest i smykkeskrinet. Det er umulig å si hvor mye jeg hadde betalt for den, men de ringene er jo dyre, så 6000 kroner er innafor, sier Jonas

– Nei, jeg vet ikke helt jeg. Man må jo ha ring uansett, så tror jeg hadde kjøpt den uansett om jeg hadde syntes den var fin eller ikke, legger Martin til.

Han synes likevel prisen er litt i overkant på studentbudsjett:

– 6000 kroner er ganske mye å betale for en ring nå som man lever på et studentbudsjett, men når vi begynner å jobbe er det forhåpentligvis bare lommerusk, sier Martin til med et smil.

For Sofia, som går materialteknologi, er utseende viktig:

– Er jo fin, men litt usikker på om jeg skal kjøpe den. For min del ville jeg ikke hatt en ring som var så synlig, men den er jo fin å ha hjemme på utstilling og.

Ingvild Brekke Espedal (27 år)

Produktutvikling og produksjon

RINGENES HERRE: Ingvild mener tanken er god, men at designet kunne vært bedre.

– Den var stygg! Ser ut som noe som kunne vært i Ringenes Herre. Det å bruke 6000 kr på den er jo et ran. Jeg ville helst fått betalt for å ha gått med den, konstaterer Ingvild.

Hun mener det er en god tanke bak, men dårlig design.

– Jeg synes jo NTH-ringen også er stygg, men den er hvertfall litt enklere.

Powered by Labrador CMS