
Studentkost
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.
Etter en årrekke med matpakkelaging, er det ikke rart at kreativitet og inspirasjon svinner hen. Da er det lett å bli offer for den endeløse sirkelen av brødskiver med ost og skinke. Har du lyst til å gjøre noe med denne triste lunsjtilværelsen, er denne matpakkeguiden for deg.
Kjøleskapsgrøt
Ingredienser:

1 dl havregryn
2 ss chiafrø
1 dl melk
1 dl vaniljekesam
Fremgangsmåte:
Rør sammen havregryn, chiafrø, melk og vaniljekesam. Ha det i et glass eller en boks med lokk.
Sett i kjøleskapet over natten.
Rør i grøten før servering.
Topp med blåbær og bringebær.
Pastasalat
Ingredienser:

100 g pasta(skruer)
2 store tomater
½ agurk
¼ rødløk
50 g fetaost
0,5 dl pesto
0,5 dl rømme
Fremgangsmåte:
Kok pastaen i saltet vann.
Mens pastaen koker, kutt tomatene, agurken og rødløken i små biter.
Rør sammen pesto og rømme. Smak til med salt og pepper.
Når pastaen er ferdig kokt, heller du av pastavannet. Skyll pastaen i kaldt vann og la den tørke litt.
Kikerter- og salatsmørbrød
Ingredienser:

1 boks hermetiske kikerter
3 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
1 ss majones
1 fedd hvitløk
2 blader hjertesalat
4 skiver rødløk
4 tomatskiver
4 brødskiver
Fremgangsmåte:
Bland sammen kikertene, olivenolje, sennep, hvitløk, salt og pepper.
Bruk en gaffel til å mose kikertene.
Smør majones på brødskivene og ha på rødløk, tomatskiver, salatblader og kikertblandingen.
Legg en brødskive til på toppen.
Kremost-wrap

Ingredienser:
2 lomper
2 ss kremost
4 skiver skinke
4 skiver gulost
4 skiver tomat
2 blader hjertesalat
Fremgangsmåte:
Smør kremost på lompen
Legg skinken, gulosten, hjertesalaten og tomatene på.
Rull sammen og nyt.
Yoghurt med frosne bær
Ingredienser:

1 beger yoghurt (med foretrukken smak)
1 ss frosne blåbær
1 ss frosne bringebær
Fremgangsmåte:
Ha de frosne bærene i yoghurten før du drar på skolen.
Nyt en yoghurt som har holdt seg kald helt til lunsj.
LES OGSÅ: Imponer med hjemmelagde brunostcookies