Ukemeny
Studenttilværelsens kulinariske vakuum
Er du en av dem som gruer seg til hverdagens ukeshandling og middagslaging? Det er jeg. Derfor har jeg gjort forebyggende tiltak og utviklet en ukemeny som kan gjøre livet litt lettere.
Jeg har vært student i fem år, men det er fortsatt like vemodig når sommeren er på hell. Familiemiddager laget med kjærlighet er ikke lenger en selvfølge, men en gode begrenset til ferier og korte turer hjem i løpet av semesteret.
Jeg har alltid satt pris på måltider hjemme, hovedsakelig fordi jeg ikke selv trenger å være hjernen bak. Sett meg gjerne i arbeid med kutting og steking, men når det kommer til planlegging og ukeshandling, sier det stopp. Men etter hvert har jeg skjønt at dette ikke er det eneste som ligger bak min avsmak for kokkekunst.
Den siste tiden har jeg endt opp med å skrive flere av disse matspaltene. Dette har jeg gjort med varierende kvalitet, skal jeg være helt ærlig. Uansett utfall, har jeg likevel gjort meg noen tanker rundt eget forhold til matlaging og har etter hvert klart å identifisere problemet. Matoppskrifter med én porsjon, er rett og slett veldig trist. Kanskje det ikke er matlagingen i seg selv jeg misliker. Men heller det å lage mat til kun meg selv.
Én løsning på dette problemet kan være å tvinge kollektivet til å spise middag med deg. Det har jeg gjort en god del av. Resten av tiden må man kanskje innse at ensomme måltider er en del av det voksenlivet man nå skal leve som student. For å gjøre det hele litt lettere for meg selv, har jeg laget en ukemeny. Handler du inn alt du trenger på mandag, er det en hel uke til du trenger å planlegge middager igjen. Helgene har jeg gitt deg fri til å gjøre hva du vil. Disse må gjerne fylles med frossenpizza, som en real student ville gjort.
LES OGSÅ: – Plastkoppar handlar om tryggleiken til gjestane