VITAMINRIK: Denne suppa inneholder blant annet vitamin A som vil hjelpe øynene dine å holde tritt med lesingen.

En varm klem i matform

Temperaturen ute har startet å synke, men vi skrur den opp den opp igjen med denne superenkle suppa.

Publisert

Det finnes ikke noe negativt å si om søtpoteten, bortsett fra at den utgir seg for å være en potet - uten å være det.

Søtpoteten er en rotgrønnsak som er svært rik på vitamin A, som blant annet er viktig for immunforsvaret og synet. Dermed er det få ingredienser som egner seg bedre for studenter som vil holde seg friske og holde tritt med store mengder lesing. Velger du flere grønnsaker som tilbehør får du en rett som kroppen din vil takke deg for, samtidig som du får en god og varm smaksopplevelse i det kjølige høstværet.

Det er mulig å lage flere varianter av denne oppskriften. Om du vil ha den mindre spicy kan du bruke mindre chili, eller kanskje du vil bruke scampi som tilbehør? I denne versjonen brukte jeg stekt brokkoli som topping, og jeg kan med hånden på hjertet si at brokkoli og søtpotet passer sammen som hånd i hanske.

Ingredienser

1 ss olivenolje

2 store søtpoteter

1 løk

3-4 fedd hvitløk

4 dl grønnsaksbuljong

4 dl kokosmelk

1 chili

1/2 brokkoli

2 ss ingefær

½ ts spisskummen

1 ts paprikapulver

En klype med salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpotetene og kutt dem opp i relativt like store terninger. Ha på salt, pepper og olivenolje, og bak dem i ovnen på 180 grader i rundt 20 minutter.

2. Kutt opp hvitløk og stek i olivenolje i en kasserolle på medium varme. Kutt så opp løk, ingefær og chili, og la det surre i ca. 3 minutter.

3. Hell over 4 dl med grønnsaksbuljong og kok opp. Hell deretter over 3,5 dl kokosmelk, det som blir igjen kan brukes til å dandere suppen. La suppa stå å putre i noen minutter på middels varme.

4. Når søtpotetterningene har blitt møre kan du putte dem oppi suppa.

5. Kjør deretter suppen helt glatt og klumpfri med en stavmikser og la det koke på middels varme i ca. 20 minutter.

6. Topp suppen med kokosmelken og sprø grønnsaker! I denne oppskriften brukte jeg stekt brokkoli, men det funker fint med andre stekte grønnsaker, krutonger eller liknende som topping.

Powered by Labrador CMS