Farvel til Bakkefestivalen

Festivalen i Bakkegata går av stabelen lørdag 4. mai. Dette blir siste mulighet til å oppleve Norges bratteste festival.

Publisert Sist oppdatert

– Festivalen ble mye kulere og større enn forventet – den var jo basert på en tulleide. Vi kan ikke utelukke at noe mer skjer i framtiden, men akkurat nå er det en hundre prosent stilling å drive Bakkefestivalen. Det er slitsomt på frivillig basis. Jeg føler at det kan bli noe mer senere, men ikke akkurat nå, forteller festivalsjef Jon Vu-Yen Nguyen.

Siden første Bakkefestival i 2017 har arrangørene jobbet hardt med å gjøre hver festival enda bedre. Det har lyktes, men det har være til en pris alle de frivillige har måttet kjenne på.

– Det hele startet som en tulleide jeg og kompisen min Martin Hinna hadde. Han flyttet fra Stavanger til Bakkegata, og det var veldig fint vær akkurat den dagen. Så vi begynte å snakke om at hva om det hadde stått en scene nedi bakken.

Selv om dette bare var fantasi så luftet Hinna og Nguyen tanken til kommunen. Mot alle forventninger likte kommunen ideen, og de fikk dermed støtte til å arrangere Bakkefestivalen.

– Vi hadde aldri gjort noe lignende før, men plutselig var vi i samtaler med folk i bransjen.

Tanken var å sette fokus på både miljø, musikk og kulturliv, hvor alt er kortreist eller gjenbruk - musikken, maten, dekoren, og pop-up butikkene.

– Det er litt spesielt å ha en festival midt i et boligområde litt utenfor midtbyen. Folk forventer ikke at det skal skje noe der. Likevel var den en fin måte å sparke i gang festivalsommeren på.

Bakkefestivalen 2019 holdes 4. mai, og musikkprogrammet ligger ute nå. Det fullstendige programmet kommer ut neste uke.