Kommentar

Slik bruker utestedene lydnivået for å lure deg

Er volumet for høyt og lommeboka for tynnslitt? Her er forslag som kan hjelpe.

Publisert Sist oppdatert

Det er fredag kveld og gjengen drar ut på byen. Stemningen er høy, vorset var en suksess. Men energien til gruppa går gradvis ned når vi endelig har funnet en bar. Hvorfor må det være så høyt?

Den høye lyden er slitsom, det er vanskelig å kommunisere og musikken kan ikke engang nytes. Det er derfor vanskelig å forstå hvorfor nesten alle utestedene i Trondheim har bestemt seg for å sette lydnivået til det maksimale.

Det tar ikke lang tid før jeg begynner å bli mentalt umotivert av den høye lyden. Det er ikke lenger gøy å være ute når man hører den konstante bassen over alt annet.

Kommunikasjonen svekkes alltid når vi først har kommet inn på en bar. Det er nå gjengen begynner å gå i oppløsning. Folk prøver uten hell å kommunisere gjennom støyet, men begynner å kjede seg. Det er vanskelig å møte nye folk, alt vi har til felles er å danse eller drikke.

Men hva gjør vi da, når det ikke er plass til å danse? Det er greit nok at lyden er høy på en nattklubb, men når vanlige barer setter opp volumet blir det litt stusselig. Det eneste vi har mulighet til å gjøre når vi har gitt opp samtalen, er å drikke i stillhet.

LES OGSÅ:  Uattraktiv hos damer? Ditt ansvar!

Barene burde bli flinkere på å holde et mer tålelig lydnivå, hvis ikke formålet er et tettpakket dansegulv. Når vi ikke lenger har kommunikasjonen å underholde oss selv med, er det drinken vi vender oss til. Baren får høyere profitt når vi ikke vet hva annet vi skal gjøre enn å drikke eller danse.

Skal vi virkelig la industrien lure oss trill rundt eller skal vi knekke oss ut av fella? Jeg stemmer for det siste alternativet. Herved presenterer jeg noen idéer til hva du kan gjøre neste kveld ute med vennene dine. Vi vet allerede at det er hyggelig å henge med venner på vors eller nach. Hvorfor ikke bare kutte ut delen der dere drar ut? Legg heller opp til en hel kveld hos en i gruppa! Dere kan selv velge lydnivået, lage drinkene deres akkurat sånn dere liker dem og det vil alltid være rom for å ha artige samtaler i lag.

Dersom dette ikke er nok og dere fortsatt vil oppleve bylivet har jeg et alternativ B. Hvorfor vorse for å ha en kveld ute med folk som allerede er sørpings? Dere kan jo snu bordet helt rundt!

Istedenfor å vorse i forkant av å dra ut, drar dere heller på byen i starten av kvelden. Ta et par drinker ute, beveg dere deretter hjem for et nach så lenge dere orker. Da får man en smak av utelivet, men uten det ekstreme volumet.

LES OGSÅ:  Hytten min er vanskeligere enn hytten din

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS