<b>UTSATT:</b> Trondheim Calling har valgt å utsette festivalen til juni 2021.
UTSATT: Trondheim Calling har valgt å utsette festivalen til juni 2021.

Trondheim Calling 2021 flyttes til juni

Festivalen som vanligvis arrangeres den siste helgen i februar hvert år, vil nå gå av stabelen først 10. juni.

Publisert Sist oppdatert

– En av hovedårsakene for å flytte neste års festival til juni er at det er enklere å lage en trygg festival for alle i sommerklima, skriver Thomas Ryjord, festivalsjef for Trondheim Calling, i en pressemelding til Under Dusken.

Et tøft år for musikkbransjen

Flyttingen av festivalen medfører at festivalen skaleres etter det som blir gjeldende smitteråd neste sommer, slik at Trondheim Calling både blir trygg for publikum og gjennomførbar for arrangør. Ryjord mener det er viktigere enn noen gang at festivalen fortsatt blir arrangert.

– Situasjonen er ekstra tøff for unge musikere som faller utenfor de fleste støtteordninger og har mistet de fleste muligheter for å spille på konserter, forteller Rydjord.

Over 90 prosent av all aktivitet i kulturbransjen har blitt innstilt som følge av koronasituasjonen. Ryjord beskriver i pressemeldingen musikkbransjen som et økosystem, som består av mange små aktører innenfor management, booking, plateselskap, promotering, teknikk og arrangement som sammen holder hjulene i gang, samtidig som ny musikk drives fremover.

– Nå har økosystemet fått seg en solid knekk, og tilbudet som Trondheim Calling skaper i regionen som møteplass og fremvisningsarena for ny norsk musikk har aldri vært viktigere, forteller Ryjord i pressemeldingen.

Trondheim Calling 2.0

Trondheim Calling har tidligere år blitt arrangert rundt om kring i Trondheim sentrum på forskjellige konsertscener. Flere av disse livescenene vil være med i juni neste år, hvor blant annet Byscenen, Lokal Bar-Scene-Klubb og Tyven vil arrangere konserter. Derimot vil det være færre konserter per scene og redusert publikumskapasitet, slik at smittevernet kan ivaretaes på en trygg måte.

I tillegg til konsertscenene i sentrum, vil Trondheim Calling neste år også tilby en utendørs konsertarena, hvor 600 publikum kan samles fordelt på forskjellige soner.

LES OGSÅ: Studenter på Dragvoll forteller om stappfulle busser

Søknadsportalen for demoartister er åpen

Som vanlig åpner Trondheim Calling dørene for demoartister til å spille på neste års festival, hvor du fra nå og fram til 9.november kan søke. Kjente artister og band som blant annet Amanda Tenfjord, Combos, Gerald Ofori og Highasakite har tidligere fått sitt gjennombrudd som demoartister på Trondheim Calling. Artister fra hele Norge kan søke om en plass på neste års festival.

– 50 prosent av plassene er forbeholdt artister fra Midt-Norge, i tillegg til at unge og uetablerte artister under 27 år prioriteres, skriver Trondheim Calling i pressemeldingen.