Høyre: August Grøntvedt forteller hva Høyre ønsker å gjøre for studentene.

Ni på Stortinget: Høyre

Vi har intervjuet unge stortingskandidater fra de ni største partiene. August Grøntvedt kommer fra Høyre i Trøndelag, og forteller hva partiet ønsker å gjøre for studentene og hvordan det er å være ung politiker.

Publisert Sist oppdatert

Usikker på hvordan du stemmer i Trondheim? Les vår praktiske valgguide for studenter! Husk også at du som student kan forhåndsstemme på campus.

Hvorfor valgte du å aktivt engasjere deg i politikken?

Jeg meldte meg inn på videregående fordi jeg mente skolen ikke var flink nok til å legge undervisningen til rette for hver enkelt elev. Det var enkelte fag jeg sleit veldig med, imens andre fag trengte jeg større utfordringer i.

Hvorfor er deres parti det beste for studentene?

År etter år har vi prioritert penger på statsbudsjettet til å øke stipendet man får fra Lånekassen, samt bygd rekordmange studentboliger. Vi har styrket studentsamskipnadene, og prioritert penger til studenters psykiske helse.

Hva er din viktigste studentsak?

Min viktigste studentsak er å skape et forutsigbart arbeidsmarked, med muligheter til å komme inn i en trygg jobb når man er ferdig utdannet. Da spesielt ved å vri det norske arbeidsmarkedet inn mot grønne, innovative næringer som skal starte å ta oss ut av oljealderen.

Hva er det dere vil prioritere for studentene dersom dere vinner valget?

Det viktigste etter dette valget blir å sørge for at studenter kan prioriteres når det kommer til å få i gang studentaktiviteter igjen, og ved å videreutvikle det psykiske helsetilbudet for studenter. Selvfølgelig vil vi også fortsette å øke stipendet, og bygge flere studentboliger, som vi har gjort de siste årene.

Hvis du ikke kunne ha stemt på ditt eget parti ved valget i år, hvem ville du ha stemt på da?

FrP eller Venstre. Litt usikker. Glad jeg kan stemme Høyre.

Hvordan vil dere styrke universitetene?

Ved å fortsette de gode prioriteringene vi har gjort, tror jeg vi kan gjøre studenttilværelsen enda bedre, mer forutsigbar, og dermed gi studentene mer tid til å skape et bedre studentmiljø både på skolen, hjemme, og når man har det gøy med medstudenter ellers.

Hvordan er det å være en ung politiker?

Man kan ofte bli litt undervurdert når man kommer i debatter med voksne mennesker. Det kommer også oftere hets og belærende kommentarer på Facebook som man må lære seg å leve med.

Hva gjør du utenfor det politiske arbeidet?

Jeg studerer sykepleie på NTNU i Trondheim, og jobber i psykiatrien. Trives veldig godt med det. I tillegg liker jeg å være ute, både i naturen og på byen.

Hvordan har dere jobbet for å engasjere studenter i politikk?

Vi har et eget studentlag i Trondheim. Der har vi ofte lavterskel møter med pizza og politiske diskusjoner, samt et populært arrangement kalt Pils og Politikk. Nå som Covid har vært fremtredende har det vært vanskelig å få til sosiale arrangement, men da er det viktig å lytte på hva tillitsvalgte i studentorganisasjoner tar opp.

Powered by Labrador CMS