Kristelig Folkeparti: Elias Morken forteller hva KrF ønsker å gjøre for studentene.
Kristelig Folkeparti: Elias Morken forteller hva KrF ønsker å gjøre for studentene.

Ni på Stortinget:

Ni på Stortinget: KrF

Vi har intervjuet unge stortingskandidater fra de ni største partiene. Elias Morken kommer fra KrF i Sør-Trøndelag, og forteller om hva de ønsker å gjøre for studentene.

Publisert Sist oppdatert

Usikker på hvordan du stemmer i Trondheim? Les vår praktiske valgguide for studenter! Husk også at du som student kan forhåndsstemme på campus.

Hvorfor valgte du å aktivt engasjere deg for politikk?

Jeg valgte å engasjere meg aktivt i politikken fordi jeg ønsker å være med på å gjøre verden til et bedre sted for de som bor her. Jeg mener at politikeres viktigste oppgave er å legge til rette for at mennesker kan få leve så gode liv som mulig, hvor alle har et ukrenkelig menneskeverd. Derfor bestemte jeg meg for å bli aktiv i KrF.

Hvorfor er deres parti det beste for studentene?

KrF har i regjering sørget for en økt utbygging av studentboliger slik at flere får et godt sted å bo under studier. I tillegg har KrF økt studiestøtten til å nå være på 11 måneder. I tillegg har vi gjort det enklere for studenter å ha en forsvarlig økonomi, også om man får barn, gjennom flere støtteordninger. Gjennom disse, og mange flere tiltak, gjør KrF det mulig for enda flere å ta studier og studietiden blir mer likestilt.

Hva er din viktigste studentsak?

Min viktigste sak for studenter er å sørge for at man har et tilbud som sikrer studenter god psykisk helse. Overgangen til å bli student kan være tøff for mange, og muligheten til å gå til en åpen dør hvor man kan få hjelp er viktig.

Hva er det dere vil prioritere for studentene dersom dere vinner valget?

KrF vil prioritere videre utbygging av studentboliger, bedre støtte og låneordninger for studenter, og legge enda bedre til rette for at man skal kunne studere og få barn.

Hvis du ikke kunne ha stemt på ditt eget parti ved valget i år, hvem ville du ha stemt på da?

Jeg er utrolig stolt over og glad i mitt eget parti, så jeg vet faktisk ikke hvilket annet parti jeg kunne stemt på.

Hvordan vil du styrke universitetene?

Sikre en økning i studieplasser slik at flere får mulighet til å ta en relevant utdanning for det samfunnet vi lever i.

Hvordan er det å være en ung politiker?

Det å være ung politiker er utrolig spennende og givende, og det er interessant å lære mer om mange forskjellige saker og hvordan politisk arbeid fungerer.

Hva gjør du utenfor det politiske arbeidet?

Akkurat nå er jeg assistent i hjemmesykepleien i Oppdal hvor jeg bor nå, men jeg begynner snart i en ny jobb som togekspeditør i Bane Nor på Dombås.

Hvordan har dere jobbet for å engasjere studenter i politikk?

Vi har vært synlige i sosiale medier og frontet saker som er viktige for studenter som psykisk helse og utdanning.

Powered by Labrador CMS