Nå kan du stille til NTNU-styret
I slutten av mars skal to nye studenter velges inn i styret.
Det skal snart velges to nye representanter til NTNU-styret, én kvinnelig og én mannlig representant. Styret er NTNUs øverste organ, og har ansvar for universitetets overodnede linjer. Det består av totalt elleve medlemmer, hvorav to av dem er studentrepresentanter.
Studenttinget skriver i en pressemelding at nominasjonsperioden varer fra 7. til 18. mars, og at det i denne perioden vil være mulig å stille som kandidat eller nominere andre til styrevervet. Kandidatene vil bli annonsert 21. mars og deretter kan de drive valgkamp i én uke, frem til valget åpner 28. mars. Man kan stemme på de ulike kandidatene fra 28. til 31. mars, og vinneren annonseres fredag 1. april.
Alle studenter ved NTNU kan stille som studentrepresentant til styret så lenge de er valgbare etter NTNUs valgreglement, og man velges for perioden 1. august til 31. juli. Styret har møte ni til ti ganger i året, og vervet er honorert av kunnskapsdepartementet.
Reell mulighet til å skape endring
Nåværende representanter Amalie Farestvedt og Jørgen Valseth er svært fornøyd med året de har hatt som studentrepresentant.
– Jeg er utrolig glad for at jeg hoppet i det og stilte til styret. Dette året har vært skikkelig gøy og lærerikt, forteller Farestvedt.
Valseth oppfordrer alle, uavhengig av bakgrunn eller forkunnskaper, til å vurdere å stille til valget.
– Å sitte i NTNU-styret er både givende og interessant da man får være med å påvirke hvordan Norges største universitet drives. Stillingen åpner opp for stor påvirkningskraft, samtidig føler jeg vi har en reell mulighet til å skape endring på universitetet, sier han.
Meningsfulle oppgaver og god erfaring
Valseth trekker frem muligheten til å arbeide med viktige oppgaver innenfor et bredt område som en viktig motivasjon for vervet.
– Det er utrolig givende å arbeide for studentene ved Norges største universitet. Saksområdene og problemene er varierte og spennende å arbeide med. Stillingen gir også nyttig erfaring som kan brukes senere.
Han mener at evnen til å ha et bredt perspektiv er viktig når man sitter i styret og skal diskutere ulike problemstillinger.
– Det er mange hensyn som må tas, og det er viktig å se hele universitetet: Alt fra studenter, ansatte, utdanning, forskning og drift.
Farestvedt oppfordrer alle studenter som sitter på gjerdet til å stille.
– Hopp i det. Jeg hadde ingen forkunnskaper og angrer ikke et sekund. Man får god opplæring, samtidig samarbeider man med svært dyktige folk som spiller hverandre gode. Selv om det kan være skummelt å stille anbefaler jeg det på det sterkeste. Dette året har vært skikkelig gøy og lærerikt, forteller den sittende representanten.
Hun understreker at det er viktig at man ikke selekterer seg selv bort.
–Så lenge man er engasjert har man alle forutsetningene som skal til for å mestre rollen, avslutter hun.