NTNU-student skal ha blitt overfalt på åpen gate
Rajetha (22) skal ha blitt angrepet i Norges «fredeligste by». Saken ble etterforsket som hatkriminalitet – nå er den henlagt.
Natt til 4. april var NTNU-student Rajetha (22) på vei hjem fra Midtbyen, etter besøk hos noen venninner. Idet hun passerte Joker Festningen rundt 2-tiden, forteller hun at hun kjente et hardt spark i magen. Rajetha gikk med headset og jakke og la derfor ikke merke til mannen før angrepet. Sparket skal ha kommet helt uten forvarsel.
– Han sparka meg såpass hardt at jeg var nesten ned på kne, men jeg klarte å holde balansen slik at jeg ikke falt, sier hun.
Rajetha forteller at hun fikk beskjed om å holde seg helt stille. Hun var redd, men det meste av fokuset lå i smerten i magen etter sparket. Mannen var ifølge Rajetha tydelig beruset, og var påtrengende og intens etter angrepet. Hun forteller at han snakket mye under hele hendelsen, og flere av tingene han sa tolket hun som rasistiske.
Ifølge Rajetha klarte hun til slutt å rygge seg bakover og vekk fra gjerningsmannen. I redsel og med store smerter i magen kom hun seg hjem til hybelen, selv om turen tok tjue minutter lenger enn til vanlig.
LES OGSÅ: Storsalen sa ja til Reitan
Etterforskes som hatkrim
Rajetha forklarer at da hun kom hjem var hun usikker på om hun skulle anmelde hendelsen. Hun var ganske sikker på at volden var ment rasistisk, men visste ikke om det var seriøst nok til at politiet skulle bruke tid på det.
– I Oslo har jeg opplevd mye rasistisk mobbing hele livet, så jeg tenkte dette kanskje var «en av dem». Samtidig har jeg aldri opplevd at noen har vært voldelig mot meg, sier hun.
Etter å ha konferert med venner over snapchat ringte hun inn til politistasjonen for å høre om hendelsen burde anmeldes. Hun forteller at hun da fikk høre at hun var alt for streng med seg selv om hun ikke anmeldte hendelsen.
Politiadvokat Sunniva Tronvoll forteller at akkurat denne saken har blitt etterforsket som mulig hatkrim. Hatkriminalitet er en spesielt prioritert sakstype hos politiet.
LES OGSÅ: Har du vært innom et av disse stedene må du være oppmerksom
«Kan til og med skje i Trondheim»
Rajetha synes det er viktig å gå ut med det som skjedde, for å skape oppmerksomhet rundt slike hendelser. Selv så hun på Trondheim, hvor hun har bodd de siste tre årene, som «Norges fredeligste by» fram til dette skjedde.
– Hendelsen gjorde vondt både fysisk og psykisk. Heldigvis er det ikke normalt å behandle andre slik i 2021, sier Rajetha.
Etter voldshendelsen har Rajetha blitt mer skvetten og nervøs. Hun føler seg derfor sterkt preget av det som skjedde.
Rajetha forteller at hun har hatt god støtte i familie og venner. Hun har også brukt politiets støttesenter, og sier at det ikke skal være flaut å be om hjelp.
– Hver gang jeg snakker om det må jeg gjenoppleve det, og det skremmer meg. Det er ikke normalt å snu seg så ofte for å sjekke om noen er der. Jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere det.
LES OGSÅ: 100 studenter i karantene etter arrangement
Saken henlagt
På grunn av manglende fysiske bevis i saken og lite informasjon har saken blitt henlagt. Rajetha forstår at saken kan være vanskelig å få løst, men det gjør henne nervøs. Spesielt fordi hun har vært så åpen om saken og anmeldelsen.
– Det at saken er henlagt gjør meg mer engstelig over situasjonen. Det gjør meg redd å vite at personen som overfalt meg fremdeles er der ute som en fri mann.
Politiet oppfordrer alle som har vært utsatt for lignende overfall til å kontakte politiet på 112 så kjapt som mulig.