RASK: Jørgen Baklid hadde en solid helg med blant annet seier på sprinten.
RASK: Jørgen Baklid hadde en solid helg med blant annet seier på sprinten.

Flere hundre fant veien til Tour de Trondheim i helgen

Over 700 deltakere rettet kompassnålen mot NTNUI-stevnet for orientering hvor både NM-mestere og nybegynnere stod på startstreken.

Publisert
PREMIE: Ulrik Astrup Arnesen løp til en sterk 3.plass på sprinten. Dagen etter stod han frivillig ved premieteltet sammen med Hannah Malmei.
PREMIE: Ulrik Astrup Arnesen løp til en sterk 3.plass på sprinten. Dagen etter stod han frivillig ved premieteltet sammen med Hannah Malmei.

Stevnet tok for seg tre ulike distanser fordelt over fredag (sprint), lørdag (mellom), og søndag (lang). Fredagens sprint startet ved Eberg skole på Valentinlyst, mens lørdagens mellomdistanse, og søndagens langdistanse tok sted ved Studenterhytta. Nivået på løperne varierte stort, med blant annet tidligere NM-mestere på startoppstillingen, men og studenter som var helt nye til orientering. Kristel Einarson studerer Energi og Miljø, og var stolt over egen innsats.

– Jeg er veldig fornøyd! Første gang jeg fikk prøve med kart og kompass var for noen uker siden på et «bli kjent»-arrangementet til NTNUI. Men jeg liker å tro jeg har godt retningssans, det står jeg for, forteller en smørblid Einarson.

– Ikke mulig uten frivilligheten

Tour de Trondheim arrangeres hvert år av NTNUI Orientering. I år var planen at det også skulle være student-NM samtidig, men ettersom for få studentlag meldte seg på kunne ikke stevnet godkjennes som gyldig Norgesmesterskap, uten at det la noen demper på stemningen for løpsleder Kristin Brekke.

– Student-NM skulle bli arrangert i vår, men det måtte utsettes til høsten, så planen var å kombinere Tour de Trondheim og student-NM, men arrangementet kom for nærme NM i orientering, som er neste helg. Det var egentlig like greit, ettersom det egentlig skulle fungere som en kvalifisering for student-EM, som heller ikke ble noe av. Vi kommer sterkere tilbake og får arrangert student-NM ved et senere tidspunkt, forteller Brekke.

ESSENSIELLE: Kakebakere og kioskmakere. Ingvild Wang, Karen Oline Kolstad og Karoline Aune.
ESSENSIELLE: Kakebakere og kioskmakere. Ingvild Wang, Karen Oline Kolstad og Karoline Aune.

Brekke har stått på siden i vår med å få på plass alt til helgas stevne, men på lørdag går hun rolig rundt med senkede skuldre.

– Det har vært en god del å gjøre den siste uka, så i dag er det deilig å bare få slappe av litt. Vi har veldig mange folk som tar seg av de forskjellige oppgavene. Vi har tre forskjellige løypeleggere, poster inn og ut skal gjøres, tidtakerne gjør en god jobb, folk som ordner premier og de som stiller til kiosken. Alle gjør rett og slett en super jobb!

Brekke trekker fram frivilligheten som noe av det beste med å ha fått arrangere helgas stevne.

– Det er så sykt mange flinke folk som er med å bidrar. Vi har en mannskapsliste med oppgaver som vi slenger ut, og folk bare melder seg på. Det hadde ikke vært mulig uten frivilligheten å fått til dette. Når spurt om hvor mange frivillig som er med å bidra må Brekke dra fram mobilen og bla seg gjennom noen excel-skjemaer. til slutt konkluderer hun med at hun har cirka 85 frivillige som bidrar over helgen.

– Pluss kakebakere!

Korona har gitt ekstra arbeidsmengde

BIDRAR: Frivillige studenter Anders Lie Hagen og Eirik Langedal Breivik.
BIDRAR: Frivillige studenter Anders Lie Hagen og Eirik Langedal Breivik.

På grunn av smittevernregler har det vært enda mer utfordrende enn tidligere å få arrangert årets Tour de Trondheim. Brekke viser til at de har lagt inn mye tid og ressurser for at arrangementet skal være så trygt som mulig.

– Norges orienteringsforbund har en korona-guide som vi har fulgt slavisk. Det er håndsprit ved startstreken, hvor folk skal vaske hendene grundig før de går ut. De som setter ut postene spriter også ned postene, samtidig så må alle som kommer i mål må gjennom en vaskestasjon før de kan gå videre. Starttidspunktene er også spredt over en lengre periode, noe som gjør at det er færre deltakere inne på arena samtidig, sier Brekke.

Resultater

Sprint herreklasse

 1. Jørgen Baklid

 2. Øystein Kvaal Østerbø

 3. Ulrik Astrup Arnesen

Sprint, kvinneklasse

 1. Lene Berg Hanssen

 2. Frida Haugskott

 3. Eef van Dongen

Mellomdistanse, herrer

INTERVJU: Speaker Espen Skiri sammen med løper Clemens Sundby Øksnevald.
INTERVJU: Speaker Espen Skiri sammen med løper Clemens Sundby Øksnevald.
 1. Mats Eidsmo

 2. Emil Granqvist

 3. Håvard Sandstad Eidsmo

Mellomdistanse, kvinner

 1. Ingeborg Eide

 2. Ragnhild Eide

 3. Hanne Sandstad

Langdistanse, herre

 1. Anton Sjökvist

 2. Anders Vestøl

 3. Isak Bergset

Langdistanse, kvinner

 1. Karen Hoel Jomaas

 2. Hanne Sandstad

 3. Andrea Ranvik

Powered by Labrador CMS