BRANN: Det ble meldt om brann i badstua på Flåkoia sør for Melhus tirsdag. Badstua er til venstre på bildet.
BRANN: Det ble meldt om brann i badstua på Flåkoia sør for Melhus tirsdag. Badstua er til venstre på bildet.

Brann i badstua på Flåkoia

Alle i turfølget kom seg i sikkerhet, og det er kun badstua som er berørt av brannen.

Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert med intervju med leder for NTNUI Koiene kl 16 den 3. mars.

Litt over fem på ettermiddagen tirsdag 1. mars ble koiesjef i NTNUI kontaktet om brann i badstua tilhørende Flåkoia, skriver NTNUI i en pressemelding. Alle elleve personene i turfølget er i sikkerhet, og det er kun badstua som er berørt av brannen. Brannvesenet ble straks informert om hendelsen.

– Vi har hatt samtaler med den berørte gruppen som var på tur og det går bra med alle. Vi i NTNUI vil rette en stor takk til nødetatene som bidro i slukningsarbeid, skriver koiesjef i NTNUI John Marius Strømsnes.

NTNUI har satt opp en krisestab bestående av tre personer, og har oversendt kontaktinformasjon til krisestab i NTNUI, Legevakt, studentprestene og Sit Helse til de involverte.

Krisestaben til NTNUI består av leder Monja Lien Jakobsen, koiesjef John Marius Strømsnes og tidligere koiesjef Joakim Haneberg Johansen.

– Det vil bli gjort interne undersøkelser for å sikre at vi har riktige rutiner på plass for å unngå brann i fremtiden. Vi er svært glade for at det har gått bra med alle, skriver leder i NTNUI Monja Lien Jakobsen.

Uten dekning

Leder John Marius Strømsnes for NTNUI Koiene fikk melding fra en gruppe studenter som ba om hjelp. Ifølge Strømsnes slet de med dekningen og kunne ikke ringe.

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">EKKEL SITUASJON:</span> Leder John Marius Strømsnes kan fortelle at det går bra med alle, men at badstuen ved Flåkoia er totalskadd.
EKKEL SITUASJON: Leder John Marius Strømsnes kan fortelle at det går bra med alle, men at badstuen ved Flåkoia er totalskadd.

– Jeg fikk meldingen og prøvde å samle folk, samtidig som noen andre i gruppen kontaktet brannvesenet. Vi vet ikke hvorfor brannen oppsto, men brann og politiet etterforsker det. Sånn er det i alle brannsituasjoner, forklarer Strømsnes.

Han forteller videre at selve koien ikke er skadet, men at de har fått beskjed om veldig store skader på badstuen.

– Badstuen er totalskadd.

Vil leie ut som normalt

Koien vil være åpen for utleie som normalt. Strømsnes forteller at siden mange leier den for å benytte seg av badstuen vil alle som har leid den få tilbud om refusjon.

– Både for oss i NTNUI Koiene og for studentene som var der var dette en veldig ekkelt situasjon.

Avslutningsvis forteller Strømsnes at de nå vil ta en nøye gjennomgang av rutinene, før de avgjør hva som blir gjort framover.

Powered by Labrador CMS