Fra tegning til virtuell realitet - Oppdag nybygg i VR

Fram til 27. april kan du oppleve Samfundets Nybygg fra innsiden. – Vil gi et unikt perspektiv, forteller Samfundetlederen.

Publisert

Den 27.april holder Studentersamfundet et ekstraordinært møte om Nybygg der forprosjektet skal godkjennes. For å inkludere medlemmene i avgjørelsen har styret satt opp en VR-stasjon hvor man kan oppleve bygget i slik det etter planen vil stå ferdigstilt. Møtet vil omhandle grunnarbeidet til nybygget, tegningene skal være klare, og man kan endelig fastslå hva slags bygg medlemmene ønsker seg i studentbyen Trondheim.

Samfundetleder Karen Mjør forteller at det er viktig for styret å gjøre prosjektet tilgjengelig for medlemmene.

– Det er et stort og kompleks prosjekt. Av denne grunn har vi prøvd de siste ukene å inkludere studentene ved å arrangere en 3D-tur. Vi fant tidlig ut at vi ville ta det til et høyere nivå, forteller Mjør.

LES OGSÅ: Slik kan nybygget se ut

<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STORT</span> <span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PROSJEKT</span>: Samfundetlederen har selv fått oppleve Nybygget i VR.
STORT PROSJEKT: Samfundetlederen har selv fått oppleve Nybygget i VR.

Utformingen av VR-stasjonen

Med hjelp fra frivillige, støtte fra VR-labben og lån av pc-er fra Hackerspace NTNU har de nå satt opp en VR-stasjon på Knaus. Dette kan alle medlemmer nå melde seg på gratis. Mjør forteller at man ved hjelp av stasjonen kan vandre rundt i nybygget.

– Dette vil hjelpe med å få et unikt blikk i hvordan det skal bli og skape en romfølelse. Det er også mulig å kjenne på overgangen mellom gammelt bygg og nytt bygg. Genialt, rett og slett, sier Mjør.

Bidra til forbedringer

Mjør forteller at hun selv har opplevd nybygget i VR og fått et helt nytt perspektiv på prosjektet. Videre presiserer hun at tilbakemeldingene har vært positive.

– Det er gode tilbakemeldinger. De fleste er fascinerte, og jeg anbefaler alle å melde seg opp før den 27.april. Tegningene er vanskelige å lese når man ikke er utdannet arkitekt selv. Det er ikke en lett jobb å få tegning til realitet, sier Mjør.

LES OGSÅ: Debatt: Smitteværntiltakan på Gløshaugen krangle

På spørsmål om studentene kan være med på å utforme prosjektet om de har ideer, forteller Mjør, at fasaden på Nybygget har blitt total endret som følge av innspill fra medlemmene. Brukermedvirkning fra medlemmene har ført til store forbedringer.

– Hva kan nybygget gi oss? Det er viktig at vi alle tar et godt og informert valg sammen. Dette prosjektet gjelder for oss alle medlemmer, forteller Mjør.