Nye medlemmer til NTNU-styret er valgt

De to nye studentrepresentantene til NTNU-styret ble valgt inn med en valgoppslutning på 10 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Fra perioden 23. april til 3. mai kunne studenter ved NTNU med stemmerett velge to studentrepresentanter til NTNU styret. I dag ble de nyvalgte studentene annonsert, samt hvilken oppslutning de fikk.

De to nye medlemmene er Mathilde Sjøhelle Eiksund og Simen Ringdahl. Det ble også valgt inn to varamedlemmer: Ingeborg Pedersen Reigstad, og Andreas Knudsen Sund.

De nye medlemmene skal sitte i styret fra 1. august, til 31. juli neste år. Det ble, som universitets- og høyskoleloven tilsier, valgt én mann og én kvinne til begge stillingene. Dette førte tidligere til utsatt annonsering av kandidater, da styret ikke fikk nok kvinnelige kandidater til å stille.

– Det har vært et godt valg, tross utfordringene både for valgstyret og kandidatene med å nå ut til studentene når alle campuser er stengt. Valgstyret er imponert over innsatsen fra kandidatene både før og under valget, skriver representanter for valgstyret, Per Kristian Røkkum Berget og Karoline Abildsnes i en pressemelding.

Lav oppslutning

Ved NTNU er det 38 718 studenter som hadde stemmerett i valget. Av disse var det bare 3917 stykker som stemte, som vil si at det var en valgdeltagelse på 10,12 prosent. Til tross for stengte campus har det blitt drevet valgkampanjer og reklame på ulike sosiale medier.

Stemmetallene var som følger:

Mathilde Sjøhelle Eiksund: 1091.33
Simen Ringdahl: 696.33
Ingeborg Pedersen Reigstad: 649.33
Andreas Knudsen Sund: 573.67
Magnus Landheim: 394.33
Truls Kippernes: 372
Gaute Nepstad: 341.67
Lars Føleide: 248
Erik Solberg Finnes: 232.67
Erlend Frøland: 219.67