Kjøpte studentboligene Sit ikke ville ha
Steinan studentby ble solgt i 2020 fordi den var for usentral. Bo coliving så derimot et potensial og kjøpte opp studentbyen.
Nylig ble det kjent at Bo coliving kjøper studentbyen fra selgerne Fredensborg bolig AS og Bolig Norge AS. Studentbyen består av nærmere 200 boenheter, fordelt på elleve leilighetstyper. Sit solgte studentbyen i 2020. Da fortalte administrerende direktør Audhild Kvam i Sit at grunnen var at studentbyen er for langt unna sentrum.
– Når campus på Dragvoll flyttes nærmere sentrum, blir Steinan studentby altfor usentralt for studentene, fortalte Kvam til Under Dusken.
Driftsdirektør Hans Stenseng i Bo coliving mener derimot at studentbyen og området har mye potensial, både nå og i årene som kommer. Planen er å starte oppussing av boligene fortløpende.
– De kommer til å få et litt annerledes preg enn det de har i dag, sier Stenseng.
Norske studenter krever mer
Ifølge driftsdirektøren innebærer det blant annet å gjøre leilighetene litt mer fargerike sammenlignet med slik de er i dag. Han mener studentboliger tidligere var preget av at byggene ble kjøpt opp og deretter glemt.
– Vi ser at norske studenter krever mer i dag. Derfor har vi en langsiktig plan for å gjøre byggene fremtidsklare, både på Steinan og i våre andre bygg i Trondheim, sier han.
I studentbyen vil det bli tilbud om alt fra ettromsleiligheter og helt opp til fireroms. Alle har litt forskjellige kvaliteter. Noen er hjørneleiligheter med utsikt mot skogen, mens andre har panoramautsikt over byen.
– En gjennomgående fordel er at det er god kvalitet på boligene, store soverom og fine kjøkken, ifølge Stenseng.
Selv om universitetet skal samles geografisk, mener han likevel at studentbyen ligger relativt sentralt.
– Det er relativt nært sentrum. Samtidig har man marka rett ved. Det tror jeg mange setter pris på.
LES OGSÅ: Gunnerusbiblioteket er fortsatt stengt på ubestemt tid
Trygghet i studentby
Jonatan Kjøsnes studerer på siste året på drama og teater. Han bodde på Steinan i to år før han måtte flytte ut. Han er enig med Stenseng i at Steinan ikke er så usentral.
– Jeg trivdes på Steinan. Det eneste som trakk ned, var at det var litt kronglete å komme seg til Dragvoll med buss. Men det tok maks 20 minutter å komme seg til sentrum, og det er ikke så ille, sier Kjøsnes.
I studentbyene har man gjerne enkel tilgang til vaktmester og lignende tjenester. Kjøsnes mener dette er en trygghet.
– Det fysiske er på plass. På Steinan var fellesarealene litt slitte, men det var fine rom med mye potensial. Det blir nok veldig bra dersom det blir pusset opp.
To minutter til skogen
I vinter fikk Kjøsnes en e-post fra Sit om at han var nødt til å finne et nytt sted å bo etter to år på Steinan fordi leilighetene skulle pusses opp. Han roser Sit for å være veldig behjelpelige med å finne en ny bolig på relativt kort tid.
– Jeg flyttet ikke fordi jeg ville, men fordi jeg måtte. Jeg fikk veldig god hjelp av Sit med å finne et nytt sted, sier Kjøsnes.
Valget falt på Karinelund studentby. Selv om han også trives her, er det visse ting han savner fra tiden på Steinan.
– Jeg satte veldig pris på nærheten
til marka. Det tok bare to minutter å gå
til skogen. Nå drar jeg aldri dit lenger,
fordi det tar lang tid å komme seg dit.
Sunn konkurranse
Nærheten til skog og natur er noe Stenseng også tror mange studenter setter pris på. Han mener også at markedet har godt av konkurranse der det finnes flere tilbud. Der noen studenter ønsker å bo så sentralt som mulig, trekker andre seg gjerne litt lenger unna.
– Vil du bo i nærheten av Samfundet, må du kanskje ta til takke med et mindre rom.
Stenseng forteller at man ofte kan få leiligheter med bedre standard og til en lavere pris dersom man trekker seg litt unna sentrum.
– Velger man derimot noe som er litt utenfor sentrum, får man gjerne noe til en litt lavere pris eller med andre kvaliteter, fordi man er en liten busseller sykkeltur unna sentrum, sier han.
Bo coliving har allerede begynt med oppussingen av leilighetene på Steinan, og ønsker å ha mest mulig klart før begynnelsen av neste studieår.
– Vi gleder oss veldig til å bli kjent med byggene og dem som bor der. Og ikke minst tilby nye leiligheter i løpet av kort tid, sier Stenseng.
LES OGSÅ: Dragvollkjelleren lever kanskje videre