Dette er den nye Samfundetlederen

Feiret med pianokonsert for en jublende Storsal.

Publisert Sist oppdatert

Gabriel Qvigstad fra Oslo gikk av med seieren etter flere timers utspørring på Studentersamfundet på onsdag. Han har tidligere vært med i UKA og er «pangsjonist» i Lørdagskomiteen på Samfundet (LØK). Han vant med 175 stemmer.

LØK er en av de arrangerende gjengene på Samfundet, og er ansvarlig for alt som skjer av konserter og underholdning på lørdagene.

– Det er uvirkelig og fantastisk, sa Qvigstad etter valget.

Feiring sto for døren etter valget, men hvor dette skulle skje var ikke helt klart.

– Det har jeg ikke tenkt på, men jeg drar ikke hjem med det første.

Politisk fokus

– For meg er Samfundet som et andre hjem, og jeg ønsker det også skal være slik for andre, sa Qvigstad under sin åpningsapell.

Han oppsummerte sin motivasjon for å stille med tre ord: Bevaring, inkludering, og samfundsengasjement. I flere av sine svar la han fokus på at Samfundet bør være mer politisk.

– Det er styret som er ansiktet for Samfundets politikk utad, men jeg føler det ikke er så mye politikk her i dag. Vi må få til mer debatt og politikk i hverdagen.

Det kom også spørsmål fra Storsalen om det hadde vært mulig for Samfundet å noen gang ta en bestemt politisk profil.

– Hvis det kommer nok resolusjoner på én side av den politiske skalaen, vil Samfundet få en profil på denne siden. Jeg mener ikke dette er bra, men det er opp til Samfundet. Om det er riktig å fronte en ideologi dersom kun 100 stykker velger den fram? Ja, det mener jeg. De som møter opp kan ikke ta ansvar for at andre ikke kommer.

Gratis kaffe i Edgar?

Qvigstad kom også med forslag om gratis kaffe i kafeen Edgar som en måte å få flere på Samfundet på dagtid.

– Det drikkes jo en del, men kanskje det bør drikkes mer kaffe? Jeg tror egentlig det hadde vært mulig med gratis kaffetilbud i Edgar, sa Qvigstad.