En kaféguide for trondheimsstudenten

Trondheim har mange gode valg for deg som elsker å drikke kaffe ute på byen. Vi gir deg oversikt over kaffepriser, hvem som har gratis påfyll og hvor de har studentrabatt.

Tekst: Lasse Georg Tønnessen, Kristian Gisvold, Mats Vederhus

NI MUSER

Bispegata 9

Kafeen Ni Muser ligger rett i nærheten av Nidarosdomen. Det er en rolig, sofistikert, og koselig kafé som ofte får besøk av både kulturinteresserte studenter, eldre mennesker, og kunstnere.

Man kan oppleve både kunst og musikk under et besøk på Ni Muser. I tillegg til å ha et galleri på loftet, blir det nemlig også arrangert gratis konserter i lokalet. I kafeen er det også utstillinger med lokale kunstverk som blir byttet ut en gang i måneden.

På menyen er det et stort utvalg med ferske brødvarer og kaker, og en får også kjøpt større matretter.

Pris for en kopp kaffe: 35,-
Påfyll: Gratis
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Ja

MORMORS STUE

Nedre Enkeltskillingsveita 2

Å finne fram til Mormors stue er ikke en enkel oppgave, men det er virkelig verdt letingen. Det koselige stedet er å finne i en småskummel bakgate rett ved Munkegata.

Å besøke Mormors stue er, som navnet tilsier, som å komme inn i stuen til bestemor. Møblene er gamle, det knirker i trappene, og på bordene ligger det hvite hekleduker. Her er det gratis påfyll på kaffen, og på søndager er det også kaffe- og kakebuffet til en rimelig penge. Nybakte rundstykker, boller, og kaker i mange varianter er noe av det som står på menyen. Hvis det er lite penger igjen i lommeboken, kan vi anbefale å komme innom på kvelden. Da kan du kjøpe dagens bakevarer til redusert pris.

Pris for en kopp kaffe: 38,-
Påfyll: Gratis
Studentrabatt: Middag for 89,- mellom kl 16-18
Gratis internett: Ja

CAFÉ LE FRÈRE

Søndre gate 27

På tross av sin litt bortgjemte beliggenhet i Søndre gate, har Café le Frère blitt svært populær. Her står kaffen i fokus, og du finner ikke et spesielt stort utvalg verken i annen drikke eller mat.

Interiøret er minimalt, men stilrent. En retro sofagruppe, noen standard kafébord med tilhørende vippende stoler, barkrakker ved vinduene, og et langbord i grovt kuttet tre. Det er ikke særlig mange sitteplasser, så det egner seg heller dårlig som et sted for å sitte og jobbe over tid. Dette er et sted hvor koking av kaffe står i fokus - ikke koking av øvinger.

Pris for en kopp kaffe: 32,-
Påfyll: 15,-
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Kanskje (de vurderer å skaffe det pga etterspørsel)

JACOBSEN & SVART

Ferjemannsveien 8

Kafeen i det nye Adressahuset inneholder både et lite kaffebrenneri, og et glassbur som huser lokalradiostasjonen Radio Trondheim – som til tross for sin plassering ikke står for musikken i lokalet. Jacobsen & Svart fokuserer først og fremst på kaffe, men tilbyr også enkle smørbrød, bakevarer, og iskrem.

Interiøret er gjennomført i bjørk, svært enkelt, og egner seg heller dårlig som et sted du sitter i timevis. Men kaffen holder svært høy kvalitet - spesielt håndbrygget - så dette er absolutt et sted verdt å besøke.

Pris for en kopp kaffe: 35,-
Påfyll: Én gratis påfyll
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Ja

CAFE SOIL

Nedre Bakklandet 20

Flott plassert på Nedre Bakklandet, i et romslig og sjarmerende lokale, finner du Café Soil. Et rolig og stille miljø gjør dette til et flott sted for å jobbe med studiene, men det er også et hyggelig sted å drikke søndagskaffen.

Pris for en kopp kaffe: 25,-
Påfyll: 15,-
Studentrabatt: Ja. I skrivende stund ikke bestemt hvor mye.
Gratis internett: Ja

CAFE LØKKA

Dokkgata 8 På tross av sin litt bortgjemte plassering mellom Bakklandet og Solsiden, er Café Løkka en svært populær kafé.

Med hele 250 sitteplasser ute, er Løkka et av stedene med størst uteserveringstilbud i Trondheim i sommersesongen. Hvis man ønsker et kafébesøk som kan tilby noe annet enn den ellers så populære stripa på Solsiden, så er Løkka stedet for deg.

Pris for en kopp kaffe: 30,-
Påfyll: Én gratis påfyll
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Ja

RAMP

Strandveien 25A

Ramp er en hjørnekafé på sagnomsuste Svartlamon, med retropreget interiør og avslappet stemning. De har uteservering hvis været tillater det, og foran inngangen er det mulig å spille trøndersporten «basse».

Pris for en kopp kaffe: 30,-
Påfyll: 15,-
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Ja

Andre steder du finner god kaffe:

Bakklandet Skysstasjon

Øvre Bakklandet 33

Det heter at det er godt å være norsk i Danmark. Men hva om du kunne få en liten bit av Danmark til Norge? I bakklandets snirklede gater finner du nettopp dette hos Bakklandet Skysstasjon. Kafèen bringer den trønderske trehussjarmen og dansk gjestfrihet sammen i en herlig miks og bør stå på enhver trondheimstudents sjekkliste.

Pris for en kopp kaffe: 30,-
Påfyll: Gratis
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Nei

All Good Clean Records

Nonnegata 25

Virker tanken på å spinne noen LP-plater mens du sipper på en god kopp kaffe som noe for deg? All Good Records er den perfekte plassen å få dekket ditt daglige behov av nostalgi og koffein.

Pris for en kopp kaffe: 26,-
Påfyll: 10,-
Studentrabatt: Nei
Gratis internett: Ja

Vi har alle opplevd stress i studietiden og da kan en god kopp kaffe være et kjært avbrekk. Som en kjent person en gang sa: «Til tross for det konstante negative presset covfefe»

Merk: Denne artikkelen er hentet fra Under Duskens Studentguide, som inneholder tips og guider til alle nye studenter. Plukk opp din Studentguide ved semesterstart, eller les mer på dusken.no

Powered by Labrador CMS